Demonstraţii ale apicultorilor, anunţate în toată Europa/ Manifestaţii în Bucureşti, marţi

Apicultori şi membri ai grupurilor preocupate de sănătatea mediului se vor aduna marţi 7 mai în faţa Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru a înmâna petiţia prin care cer protejarea albinelor împotriva pesticidelor, informează un comunicat de presă.

831 afișări
Imaginea articolului Demonstraţii ale apicultorilor, anunţate în toată Europa/ Manifestaţii în Bucureşti, marţi

Apicultorii vor demonstra în toată Europa, cer protejarea albinelor împotriva pesticidelor

Petiţia a fost semnată de peste 3 000 de români care cer intervenţia în sprijinul adoptării unei modalităţi corecte, fundamentată ştiinţific de evaluare a toxicităţii pesticidelor faţă de insectele polenizatoare, printre care şi albinele.

Evenimente similare care vor avea loc şi în alte capitale europene în data de 9 mai: Berlin, Dublin, Haga, Londra, Paris, Riga, Roma şi Sofia.

Votul este aşteptat să se ţină în 20 mai, ceea ce coincide cu Ziua Mondială a Albinei, în Comisia Permanentă pentru Plante, Animale, Alimente şi Furaje, la Bruxelles. Statele membre vor vota pentru ridicarea la un nou nivel a standardelor de testare a tuturor pesticidelor conform Ghidului Albinei, document elaborat de EFSA - Autoritatea Europeană Pentru Siguranţa Alimentară în anul 2013 dar neadoptat încă la nivelul întregii Uniuni Europene.

Petiţia online, semnată în afară de români şi de 230.000 de alţi cetăţeni europeni se poate vedea aici: https://actions.sumofus.org/a/salvati-albinele

„Cetăţenii şi apicultorii sunt îngrijoraţi în aceste zile, dând glas preocupărilor pentru soarta polenizatorilor, care se aud de la Riga la Berlin şi de la Roma la Bucureşti”, declară Rebecca Falcon, managerul campaniei din partea organizaţiei SumOfUs. „Albinele Europei sunt decimate de pesticide toxice dar pe 20 mai, chiar de Ziua Albinei, guvernele europene au şansa să voteze documentul cunoscut sub numele de Ghidul Albinei care stabileşte noi standarde, cu bază ştiinţifică garantată de EFSA pentru evaluarea pesticidelor.”

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici