Dezintegrarea zonei euro ar aduce apocalipsa financiară

O dezintegrare completă a zonei euro ar declanşa cea mai severă criză economică din istoria modernă, ar devasta toate ţările din Europa, inclusiv Germania, şi ar genera un şoc deflaţionist în Statele Unite. Nu ar exista niciun câştigător, avertizează banca olandeză ING în cadrul unui nou raport, "Quantifying the Unthinkable" (Cuantificând inimaginabilul), citat de cotidianul britanic The Telegraph.

73 afișări
Imaginea articolului Dezintegrarea zonei euro ar aduce apocalipsa financiară

Dezintegrarea zonei euro ar aduce apocalipsa financiară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"O rupere completă a zonei euro ar avea efecte care ar pune în umbră ceea ce s-a întâmplat după prăbuşirea Lehman Brothers. Guvernele s-ar vedea nevoite să salveze băncile din nou, adâncind criza finanţelor deja slăbite ale acestora. Riscul unei întreruperi cel puţin temporare a sistemelor de plăţi ar fie enorm", spune ING.

"Efectele iniţiale sunt suficient de grave pentru a da de gândit celor care propun ieşirea din uniunea monetară şi economică drept o soluţie", se mai arată în raport.

Citeşte mai multe despre efectele dezintegrării zonei euro pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici