DEZINTERES pentru Bursa Locurilor de Muncă: Doar 300 de participanţi la peste o mie de posturi disponibile

Şomerii din judeţul Gorj nu s-au înghesuit, vineri, să participe la Bursa Generală a Locurilor de Muncă organizată la Târgu-Jiu. Doar aproximativ 300 de persoane aşteptau să intre la târgul de joburi, unde peste 60 de angajatori au oferit o mie de locuri de muncă.

674 afișări
Imaginea articolului DEZINTERES pentru Bursa Locurilor de Muncă: Doar 300 de participanţi la peste o mie de posturi disponibile

Şomerii din Gorj, dezinteresaţi de Bursa Locurilor de Muncă: Peste o mie de posturi pentru 300 de participanţi (Imagine: Liviu Adascalitei/ Arhiva Mediafax Foto)

La ora deschiderii Bursei Locurilor de Muncă din Târgu-Jiu, în faţa Campusului Studenţesc Debarcader al Universităţii ”Constantin Brâncuşi” erau aproximativ 300 de oameni, care aşteptau să vadă oferta angajatorilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Numărul mic al participanţilor l-a surprins şi pe directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, care se aştepta ca măcar cei aproximativ 4.000 de şomeri indemnizaţi să manifeste interes faţă de târgul de joburi.

”În sală avem 62 de reprezentanţi ai angajatorilor. Avem 1.089 de locuri de muncă, cele mai multe locuri pe care le-am avut de-a lungul timpului. Sper să găsim şi şomerii care au nevoie de locuri de muncă. Angajatorii sunt dornici, vor să găsească forţa de muncă de care au nevoie. Sunt locuri de muncă şi pentru cei cu studii superioare: inginer mecanic, inginer electric, inginer pe partea auto, inginer constructor, farmacişti. Noi i-am invitat pe absolut toţi cei care sunt şomeri indemnizaţi. Sunt în total 4.003. Este treaba dumnealor. Noi i-am invitat, ştiau din timp de această acţiune”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

La bursă a participat şi Constantin Pănescu, preşedintele Asociaţiei Concesionarilor de la Rânca. Acesta a căutat persoane care să lucreze la complexul turistic pe care îl deţine în zona montană, însă a fost dezamăgit de numărul participanţilor.

”Speram să avem cui să le oferim. Noi ne-am făcut datoria şi am venit. Eu caut îngrijitor de clădiri, ceea ce înseamnă un om bun la toate, în traducere românească mai veche, ospătari, barmani, bucătari. Când aud că suntem la Rânca, parcă nu ar fi aflat unde vine Rânca. Adică mai aproape e Londra pentru ei decât Rânca. Probabil că nu au venit la bursă pentru că noi nu avem posturi de directori aici, o parte din ei poate şi asta caută, cu toate că văd că sunt mulţi angajatori şi sunt posturi chiar foarte bune, dar românul nostru este mai pretenţios din prima şi ar vrea, dacă se poate, cu opt clase să fie director”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, preşedintele Asociaţiei Concesionarilor de la Rânca şi proprietarul unui complex turistic, Constantin Pănescu.

La Bursa Generală a Locurilor de Muncă de la Târgu-Jiu nu au lipsit nici incidentele. Unul dintre şomeri s-a certat cu un poliţişt local pentru că nu a permis tuturor să intre în sală, accesul realizându-se pe baza unui bon de ordine.

”Cine stă toată ziua aici pentru un loc de muncă?”, l-a întrebat acesta pe agent.

”Sunt şanse minime să îmi găsesc un loc de muncă. Am mai participat la bursă, am depus în jur de 50 de CV-uri, am fost la trei interviuri şi nu m-am angajat. Vreau să lucrez ca şofer. Sunt foarte punctual, dar nu îmi găsesc de muncă, deşi solicit un salariu minim pe economie”, a declarat Mihai Dragomir, un tânăr de 33 de ani, din Târgu-Jiu.

”Vreau să mă angajez ca zidar. Sper să reuşesc astăzi. Am mai lucrat, am experienţă. Sunt puţini şomeri la bursă, pentru că au plecat în străinătate, din cauza salariilor. Se câştigă mai bine. Sunt locuri de muncă în Gorj, dar dacă nu sunt plătiţi, degeaba. Eu vreau salariul minim pe economie”, susţine Vasile Duţan, un bărbat de 48 de ani, din Târgu-Jiu.

De această dată, la bursă au participat şi angajatori din alte judeţe. ”Oferim o serie de locuri de muncă ce ţin de domeniul hotelier. Oferim locuri de muncă de bucătar, ajutor de bucătar, ospătar, recepţioner, cameristă, avem mai multe locaţii, în Craiova , Băile Herculane şi Buşteni. Avem peste zece locuri de muncă”, a declarat Cătălina Iovan, reprezenta unei firme din Craiova.

Printre meseriile solicitate de către angajatorii prezenţi la bursă au fost: lucrător gestionar, lucrător comercial, lăcătuş mecanic, agent de securitate, sudor, şofer, barman, ospătar, muncitor necalificat, electrician, inginer, agent/inspector asigurare, mecanic auto, tehnician şi operator calculator.

În prezent, în judeţul Gorj sunt înregistraţi peste 11.085 de şomeri, dintre care 4.428 sunt femei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici