Dezvoltatorii revin la tIMOn cu oferte de locuinţe "pe hârtie", preţurile pornesc de la 21.000 euro

Dezvoltatorii prezenţi la Târgul Imobiliar Naţional-tIMOn, care va începe pe 9 septembrie la Bucureşti, încearcă din nou să vândă locuinţe "pe hârtie", lansând oferte care pornesc de la 21.000 de euro pentru o garsonieră.

31 afișări
Imaginea articolului Dezvoltatorii revin la tIMOn cu oferte de locuinţe "pe hârtie", preţurile pornesc de la 21.000 euro

Dezvoltatorii revin la tIMOn cu oferte de locuinţe "pe hârtie", preţurile pornesc de la 21.000 euro (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Vânzarea off-plan (pe hârtie) era un obicei pe piaţa imobiliară înainte de declanşarea crizei financiare deoarece preţurile erau simţitor mai reduse decât cele practicate la finalizarea proiectului. Din cauza dificultăţilor financiare ale dezvoltatorilor imobiliari, care au dus la întârzierea finalizării proiectelor, potenţialii cumpărători au devenit reticenţi la astfel de achiziţii. Aceştia preferă să cumpere acum locuinţe deja finalizate având în vedere că preţurile s-au diminuat.

Ediţia a 17-a a tIMOn se va desfăşura în Piaţa Constituţiei între 9 şi 12 septembrie, iar cele mai mici preţuri promovate de dezvoltatorii prezenţi sunt de 21.012 euro, plus TVA de 5% pentru garsoniere şi de 35.800 de euro, plus TVA pentru apartamente de trei camere.

Locuinţele vor fi finalizate în maxim trei luni de la startul proiectului, programat pe 15 septembrie şi cei care semnează contracte nu vor plăti decât în momentul în care îşi vor primi apartamentul finalizat. Proiectul de 170 de locuinţe este dezvoltat în Mogoşoaia, iar construcţia acestuia se va face exclusiv din banii dezvoltatorului.

"Până la finalizarea proiectului clienţii nu vor trebui să plătească niciun ban. Vom face liste de aşteptare, vom verifica bonitatea financiară a celor interesaţi, iar contractul se va semna atunci când locuinţa va fi livrată. În concluzie, nu există niciun pericol ca beneficiarii proiectului să piarda bani", a declarat, într-un comunicat al organizatorilor târgului, George Diculescu, consilier imobiliar Eurometropola, agentul exclusiv al proiectului.

Printre expozanţii tIMOn se numără BeIgloo, Adama, Real Time,Volumetric, Pipera CityLights, Casa Felice, Rezidential Orizont, Green City, Obor Towers, Green Angels, precum şi cu oferta exclusivă a 30 de brokeri independenţi membri ai Asociaţia Brokerilor Imobiliari. Pe lângă oferta de locuinţe noi, la târg vor fi promovate şi 4.000 de unităţi vechi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici