Dragnea cere instituţiilor statului să verifice legalitatea exploatării OMV în Valea Amaradiei/ Mineritul înseamnă o sursă de energie de care nu trebuie să ne batem joc

Liviu Dragnea a declarat, întrebat dacă va cere rezilierea contractului cu OMV pentru exploatarea petrolului în zona Valea Amaradiei, Gorj, unde au avut loc explozii, că va solicita instituţiilor statului să verifice dacă condiţiile de legalitate sunt îndeplinite de compania austriacă.

664 afișări
Imaginea articolului Dragnea cere instituţiilor statului să verifice legalitatea exploatării OMV în Valea Amaradiei/ Mineritul înseamnă o sursă de energie de care nu trebuie să ne batem joc

Dragnea cere instituţiilor statului să verifice legalitatea exploatării OMV în Valea Amaradiei

Întrebat, într-o conferinţă de presă la Târgu-Jiu, dacă va rezilia contractul cu OMV, care exploatează zăcămintele din Valea Amaradiei, în contextul în care de-a lungul timpului din cauza instalaţiei învechite şi a nerespectării clauzelor contractuale de către companie au avut loc explozii în care au murit oameni, Liviu Dragnea a spus că va cere instituţiilor statului să facă verificări.

„Eu personal nu pot să reziliez niciun contract cu nicio companie, dar cred că, dacă este aşa cum spuneţi dumeavoastră, cred că instituţiile responsabile din statul român trebuie să verifice şi să ia măsurile corespunzătoare. Dacă e aşa cum spuneţi dumneavoastră este foarte grav şi nu numai aici, peste tot instituţiile statului trebuie să aplice legea, pentru că din păcate foarte mulţi ani a fost aşa o foarte mare rezervă, teamă în a încerca să se controleze dacă marile companii respectă legea în România. Ca şi cum aici ar trebui să fie un sat fără câini”, a afirmat Liviu Dragnea,într-o conferinţă de presă susţinută duminică Târgu-Jiu, unde au avut loc alegerile pentru organizaţia PSD Gorj.

„Sigur că sprijinim orice investiţie în România, dar cu respectarea legii, atât în ceea ce priveşte condiţiile de mediu, cât şi în ceea ce priveşte siguranţa populaţiei şi respectarea tuturor reglementărilor în vigoare în orice zonă. Eu cred că cei care ar trebui să audă au auzit, dar o să le mai zic şi luni să verifice dacă această informaţie este cea corectă”, a completat preşedintele PSD.

Dragnea: Mineritul înseamnă o sursă de energie de care nu trebuie să ne batem joc

Liviu Dragnea a declarat că mineritul este benefic din punct de vedere economic şi este o sursă de energie „de care nu trebuie să ne batem joc”. Liderul PSD a precizat că nu ar trebui să încheiem cu mineritul, în condiţiile în care alte ţări îşi modernizează instalaţiile.

„De ce să închidem minele? De ce să terminăm cu mineritul în România, când alte ţări îşi modernizează instalaţiile si procesul de minerit ca sa scoată mai mult cărbune. Mineritul înseamnă o chestiune benefică, economică, o sursă de energie de care nu trebuie să ne batem joc. Înseamnă şi o problemă socială”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, duminică, la Târgu-Jiu.

„Amintiţi-vă cine a început procesul de închidere a minelor, un om tot din Oltenia, Radu Berceanu (fost senator PDL - n.r.). Aduceţi-vă aminte cu cât cinism se vorbea despre închiderea minelor, ca şi cum acolo erau nişte oameni care nu contau. Şi vorbeam de mii de destine. Le închidem pentru că aşa le spunea Europa sau nu ştiu cine le spunea lor”, a completat Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici