Economia Germaniei s-ar putea contracta în trimestrul patru, din cauza crizei zonei euro

Creşterea economiei Germaniei va încetini puternic în ultimele trei luni ale acestui an, fiind posibilă o contracţie din cauza impactului crizei datoriilor din zona euro, după un avans solid în trimestrul al treilea, potrivit unor rapoarte publicate luni de Ministerul de Finanţe şi banca centrală.

256 afișări
Imaginea articolului Economia Germaniei s-ar putea contracta în trimestrul patru, din cauza crizei zonei euro

Economia Germaniei s-ar putea contracta în trimestrul patru, din cauza crizei zonei euro (Imagine: Shutterstock)

"Activităţile industriale din septembrie au fost solide, dar în ultimul trimestru Germania s-ar putea confrunta cu o încetinire a economiei", se arată în raportul Ministerului Finanţelor, care arată că slăbiciunea economică a unor ţări din zona euro apasă asupra Germaniei.

După o expansiune semnificativă a economiei în trimestrul al treilea, "ar putea urma o stagnare sau un recul în ultimul trimestru al anului", potrivit unui alt raport publicat luni de banca centrală germană, Bundesbank.

Guvernul german a îmbunătăţit recent estimarea de creştere economică pentru acest an de la 0,7% la 0,8%.

Pentru 2013, guvernul de la Berlin a redus însă prognoza de la 1,6% la 1%, din cauza crizei din zona euro şi a încetinirii activităţilor economice în regiunile emergente.

FMI anticipează că economia germană va avansa în acest an şi în 2013 cu 0,9%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici