Economia zonei euro a stagnat în primul trimestru, evitând la limită recesiunea

Economia zonei euro a stagnat în primul trimestru, ca şi Produsul Intern Brut al UE, potrivit datelor prezentate marţi de Eurostat, surpriză plăcută pentru economişti şi pieţe, care anticipau intrarea blocului monetar în recesiune.

195 afișări
Imaginea articolului Economia zonei euro a stagnat în primul trimestru, evitând la limită recesiunea

Economia zonei euro a stagnat în primul trimestru, evitând la limită recesiunea (Imagine: Shutterstock)

Zona euro a reuşit astfel să evite la limită recesiunea în primele trei luni ale acestui an, însă criza datoriilor de stat a împins în stagnare economiile Franţei şi Italiei, lărgind decalajul faţă de Germania.

Media estimărilor economiştilor contactaţi de Reuters indica o contracţie economică de 0,2% în zona euro în primul trimestru, după un declin de 0,3% în ultimele trei luni ale anului trecut.

Recesiunea tehnică este definită ca două trimestre consecutive de scădere a PIB faţă de trimestrul anterior.

Raportat la perioada corespunzătoare a anului trecut, economia zonei euro a stagnat în primul trimestru, iar cea a UE a crescut cu 0,1%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici