eJobs: Angajatorii care recrutează pe timp de vară oferă 3.500 de lei în retail, 3.300 de lei în industria alimentară şi HoReCa şi 3.000 de lei în turism. Aşteptările candidaţilor sunt cu 30- 40% mai mari pentru aceleaşi joburi

357 afișări
Imaginea articolului eJobs: Angajatorii care recrutează pe timp de vară oferă 3.500 de lei în retail, 3.300 de lei în industria alimentară şi HoReCa şi 3.000 de lei în turism. Aşteptările candidaţilor sunt cu 30- 40% mai mari pentru aceleaşi joburi

Mai mult de 13.000 de joburi noi au fost scoase în piaţă în luna iunie de angajatorii din retail, industria alimentară / HoReCa şi turism, domeniile care au cea mai mare nevoie de personal pe timp de vară, mediile salariale variind între 3.000 şi 3.500 de lei, potrivit datelor Salario, comparatorul salarial de la eJobs.

 „Vorbim despre medii salariale nete, la nivel naţional, pentru toate poziţiile şi nivelurile de experienţă pe care le au angajaţii care lucrează în aceste sectoare. Cel mai mult câştigă cei din retail, cu o medie lunară netă de 3.500 de lei, iar cel mai puţin cei din turism (3.000 de lei). Împărţite însă pe nivel de carieră, cei care lucrează în retail, industria alimentară / HoReCa şi turism înregistrează medii de 2.850 de lei pe lună în categoria entry level (0 – 2 ani de experienţă), 3.200 de lei pentru mid level (2 -5 ani de experienţă) şi 4.000 de lei pentru senior level (peste 5 ani de experienţă)”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs România.

La nivel general, pe platformă au fost postate de la începutul lunii iunie şi până acum 30.000 de locuri de muncă pentru toate domeniile.

Aşteptările salariale pe care le au însă candidaţii din aceste domenii depăşesc cu aproximativ 40% mediile încasărilor declarate. Astfel, în timp ce media salarială din retail este de 3.500 de lei, aşteptările candidaţilor urcă până la 5.000 de lei pe lună. În industria alimentară şi HoReCa diferenţa este de 1.200 de lei (de la 3.300 de lei la 4.500 de lei), în timp ce pentru turism este înregistrat un decalaj de 1.500 de lei (de la 3.000 de lei la 4.500).

Pentru sectoarele de activitate menţionate, cei mai căutaţi în această vară sunt candidaţii entry level, în condiţiile în care peste 70% dintre oferte li se adresează.

În ceea ce priveşte oraşele care au agregate cele mai multe oportunităţi, Capitala ocupă primul loc, fiind urmată de Cluj Napoca, Constanţa, Timişoara şi Braşov.

„Cu toate că vara apare o creştere sensibilă a numărului de joburi pentru aceste domenii, a căror dinamică este influenţată de sezonul estival, mediile salariale relativ mici nu încurajează candidaţii să aplice masiv. Retailul este, într-adevăr, pe primul loc la aplicări în luna iunie, dar aceasta este poziţia pe care o ocupă în mod tradiţional. În schimb, turismul şi industria alimentară / HoReca se află abia pe locurile al 6-lea şi al 9-lea, cu câte 65.000, respectiv 55.000 de aplicări în luna iunie”.

Mult mai atractive pentru candidaţi par a fi joburile din servicii, call center / BPO, IT / telecom ori servicii financiare.

 „Pe de altă parte, pentru tinerii care caută să se angajeze doar pe durata verii, pe bază de proiect, angajatorii din turism şi HoReCa sunt variantele cel mai la îndemână de luat în calcul, în condiţiile în care aceste sectoare vin cu cel mai mare număr de joburi project based – peste 2.300, împreună”, mai spune Roxana Drăghici.

În acest moment, peste 33.000 de locuri de muncă sunt disponibile pe eJobs.ro.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici