(P) Ce avantaje ai atunci când cumperi un telefon recondiţionat?

590 afișări
Imaginea articolului (P) Ce avantaje ai atunci când cumperi un telefon recondiţionat?

Vrei să-ţi cumperi un alt smartphone, dar nu găseşti o ofertă de telefoane ieftine care să te mulţumească?

Lista de specificaţii ale unui iPhone 12 te-a convins să-l achiziţionezi, dar nu-l mai găseşti în ofertă? Sau poate, pur şi simplu, vrei un telefon nou, dar nu ai găsit niciun model care să se încadreze în bugetul tău?

Te-ai gândit până acum să apelezi la telefoanele recondiţionate? Motivele pentru care ai putea face asta sunt multe, însă noi am ales să ţi le prezentăm mai jos pe cele mai importante cinci dintre ele. Iată, deci, de ce e mai avantajos să te orientezi către un telefon recondiţionat, decât să cumperi unul nou, aşa cum probabil eşti obişnuit.

Plăteşti mai puţin

Telefoanele recondiţionate sunt, în general, telefoane mai ieftine decât cele noi, cumpărate din magazin. Iar cauzele pentru care un smartphone recondiţionat este mai ieftin decât unul nou pot fi diverse. De exemplu, un telefon recondiţionat poate fi unul returnat de către un client, în termenul prevăzut de magazinul de la care l-a cumpărat, pentru că acesta s-a răzgândit. Sau poate fi un telefon expus anterior într-un showroom, deci care nu a fost folosit în mod activ. De asemenea, telefoanele recondiţionate pot proveni din leasing-uri sau contracte de înlocuire, fiind returnate şi apoi testate şi reparate pentru a fi puse din nou la vânzare. Toate aceste detalii contribuie la scăderea preţului de vânzare şi la obţinerea unui telefon de calitate la un cost mai accesibil.

Beneficiezi de calitate garantată

Furnizorii de telefoane recondiţionate trec dispozitivele printr-o serie de teste şi verificări riguroase pentru a se asigura că produsele sunt în stare perfectă de funcţionare. Aceste teste pot include verificarea componentelor hardware, a bateriei, a ecranului, a camerei şi a altor funcţii importante ale telefonului. De asemenea, eventualele defecte sau probleme sunt reparate înainte de punerea telefoanelor recondiţionate la vânzare. Uneori, aceste telefoane pot avea o garanţie care să acopere eventualele defecţiuni pentru o anumită perioadă de timp, oferindu-ţi un nivel de protecţie suplimentar.

Te bucuri de un telefon care funcţionează ca unul nou

Un alt avantaj al telefoanelor recondiţionate este faptul că, aşa cum îţi explicam şi mai sus, acestea trec printr-un proces de înlocuire a componentelor cu defecte sau uzate. Asta înseamnă că vei primi un telefon cu componentele în stare perfectă de funcţionare. De exemplu, dacă este cazul, bateria unui telefon care trece prin procesul de recondiţionare poate fi înlocuită cu una nouă, ceea ce va îmbunătăţi durata de viaţă a device-ului. De asemenea, ecranul sau alte componente pot fi schimbate pentru a asigura o experienţă de utilizare impecabilă. Astfel, un telefon recondiţionat poate oferi performanţe similare cu cele ale unui telefon nou.

Reduci poluarea

Achiziţionarea unui telefon recondiţionat are un impact semnificativ asupra mediului înconjurător. Industria electronică generează o cantitate mare de deşeuri, iar reciclarea acestor e-waste-uri este un proces costisitor şi complex. Prin cumpărarea unui telefon recondiţionat, contribui la reducerea cantităţii de deşeuri electronice şi la prelungirea ciclului de viaţă a produselor existente. Astfel, se reduce cererea de producţie de noi telefoane şi se minimizează poluarea şi consumul, la scară largă.

Ai mai multe opţiuni la dispoziţie

Piaţa telefoanelor recondiţionate oferă o gamă largă de modele şi mărci, inclusiv telefoane mai vechi, care astăzi pot fi greu de găsit în stocurile magazinelor. Acest lucru îţi oferă posibilitatea de a alege un telefon care să corespundă nevoilor tale şi preferinţelor personale. Poţi găsi modele de telefoane mai vechi, dar capabile şi astăzi să ofere performanţe satisfăcătoare pentru majoritatea sarcinilor zilnice. De asemenea, există o varietate de opţiuni în ceea ce priveşte capacităţile de stocare, culorile şi alte caracteristici, astfel încât să poţi găsi un telefon care să se muleze pe cerinţele tale.

Este important să menţionăm că atunci când cumperi un telefon recondiţionat, e necesar să alegi un furnizor de încredere. Verifică reputaţia magazinului şi asigură-te că acesta are un proces de testare şi recondiţionare fiabil. De asemenea, verifică politicile de garanţie şi de returnare pentru a te asigura că vei fi protejat, în cazul în care întâmpini probleme cu telefonul achiziţionat.

Aşadar, cumpărarea unui telefon recondiţionat poate veni la pachet cu numeroase avantaje, cum ar fi costul redus, calitatea garantată, înlocuirea componentelor defecte, impactul ecologic redus şi  varietatea de opţiuni disponibile. Cu grijă şi un research pe măsură, te poţi bucura de un telefon recondiţionat de înaltă calitate, care să-ţi satisfacă nevoile tehnologice, la un preţ mai accesibil decât cel al unui telefon nou.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici