Electrica Furnizare vrea să cumpere electricitate de 62 milioane lei de pe bursă

Compania de stat Electrica Furnizare, controlată de Electrica SA, vrea să cumpere electricitate în valoare totală de 62 milioane lei (14 milioane euro) de pe bursa de energie OPCOM.

222 afișări
Imaginea articolului Electrica Furnizare vrea să cumpere electricitate de 62 milioane lei de pe bursă

Electrica Furnizare vrea să cumpere electricitate de 62 milioane lei de pe bursă (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Compania a depus cereri de ofertă pentru 23 şi 24 octombrie, potrivit datelor OPCOM.

Energia ar urma să fi livrată pe termene de trei sau cinci luni.

Electrica Furnizare a fost înfiinţată în 2011 prin fuziunea Electrica Furnizare Muntenia Nord, Electrica Furnizare Transilvania Nord şi Electrica Furnizare Transilvania Sud şi livrează energie electrică pentru aproximativ 3,5 milioane de clienţi, dintre care 44% sunt casnici.

Electrica SA are 78% din acţiunile Electrica Furnizare, iar Fondul Proprietate deţine restul de 22%.

Electrica Furnizare a înregistrat anul trecut afaceri de 4,7 miliarde lei, în creştere cu aproape 7% faţă de nivelul din 2012, şi a obţinut un profit net de 101,4 milioane lei, mai mare cu 12% comparativ cu câştigul din 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici