Energia eoliană a asigurat 30% din consumul de electricitate din România, locul 3 in Europa

Energia eoliană a asigurat sâmbătă 30% din consumul de electricitate, ceea ce plasează România pe locul 3 în Europa, după Danemarca (76% din consum) şi Portugalia (50% din consum).

1953 afișări
Imaginea articolului Energia eoliană a asigurat 30% din consumul de electricitate din România, locul 3 in Europa

Energia eoliană a asigurat 30% din consumul de electricitate din România, locul 3 in Europa

Conform datelor furnizate de asociaţia Wind Europe, energia eoliană asigură 29% din consumul Spaniei (locul 4), urmată de Suedia (29%), Germania (27%), Marea Britania (26%), Grecia (24%) Olanda (17%) şi Belgia (16%).

Topul cantităţii de energie produsă este condus de Germania, 319 GWh, Urmată de Marea Britanie (173 GWh) şi Spania (172 GWh). România ocup locul opt, cu 46 GWh.

Pe întreg continantul energia eoliană a asigurat 17,4% din cererea de electrictate (1.049 GWh din generatoare terestre şi 227 GWh din generatoare offshore).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici