EXCLUSIV MEDIAFAX: Propunere MFP de amnistie fiscală: Impozit de 5-9% pe banii nedeclaraţi care vor fi depuşi la bănci

Ministerul Finanţelor ar putea propune, ca măsură de amnistie fiscală, impozitarea de la începutul anului viitor cu o cotă de minim 5-9% a tuturor depozitelor bancare nou constituite unde sursa de provenienţă a banilor este incertă, potrivit unui document.

2358 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV MEDIAFAX: Propunere MFP de amnistie fiscală: Impozit de 5-9% pe banii nedeclaraţi care vor fi depuşi la bănci

EXCLUSIV MEDIAFAX: Propunere MFP de amnistie fiscală: Impozit de 5-9% pe banii nedeclaraţi care vor fi depuşi la bănci (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Într-un document elaborat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP) - ministrul delegat pentru Buget şi obţinut de MEDIAFAX, care conţine mai multe propuneri de măsuri fiscale, se precizează: "Aministia fiscală - începând cu 01.01.2015, toate depozitele bancare nou constituite unde este incertă sursa de provenienţă a banilor se vor impozita cu o cotă de minim 5%-9%".

În prezent, veniturile declarate se impozitează cu 16%.

De asemenea, cota de 16% se aplică şi în cazul câştigurilor obţinute din dobânzile la depozitele din bănci, adică pe diferenţa între suma depusă şi suma retrasă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici