Expert: Sistemul bancar elveţian va avea beneficii de pe urma campaniilor de combatere a evaziunii

Sistemul bancar din Elveţia va avea de câştigat de pe urma campaniei globale pentru contracararea evaziunii fiscale, afirmă Franco Morra, preşedintele Asociaţiei elveţiene a Băncilor Străine şi directorul filialei elveţiene a HSBC.

286 afișări
Imaginea articolului Expert: Sistemul bancar elveţian va avea beneficii de pe urma campaniilor de combatere a evaziunii

Expert: Sistemul bancar elveţian va avea beneficii de pe urma campaniilor de combatere a evaziunii (Imagine: Thomas Câmpean/Mediafax Foto)

Elveţia, celebră pentru păstrarea secretului bancar, a început să cedeze presiunilor internaţionale şi cooperează la un program de schimb de informaţii privind conturile, dar Franco Morra crede că infrastructura bancară elvenţiană va rămâne competitivă în efortul de atragere de monedă străină.

"În Elveţia nu doar că avem competenţă şi expertiză, dar, prin crearea unui nou nivel în materie de transparenţă fiscală, cred că vom avea de câştigat din punctul de vedere al competitivităţii ca centru financiar", a explicat Morra într-o şedinţă a Programului automat de schimb de informaţii al Organizaţiei pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OCED).

"Această situaţie ne va conferi mari oportunităţi pentru creşterea sectorului bancar privat", a subliniat Morra, care a făcut aceste declaraţii în calitatea de preşedinte al Asociaţiei Băncilor Străine din Elveţia. Franco Morra este şi directorul filialei elveţiene a HSBC.

Unele ţări vor începe să participe la programul de schimb de informaţii privind conturile bancare în 2017. Elveţia s-a angajat să participe la programul pentru facilitarea combeterii evaziunii fiscale din 2018.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici