Fenechiu: Dacă situaţia economică şi politică din România se schimbă, putem renegocia acordul cu FMI

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că acordul cu FMI s-a încheiat într-o anumită situaţie economică, financiară şi politică a României, susţinând că termenii acestuia pot fi renegociaţi atunci când se schimbă situaţia găsită de Fond când a negociat acordul.

24 afișări
Imaginea articolului Fenechiu: Dacă situaţia economică şi politică din România se schimbă, putem renegocia acordul cu FMI

Fenechiu: Dacă situaţia economică şi politică din România se schimbă, putem renegocia acordul cu FMI

"Acordul cu FMI e ca un contract cu o bancă, iar banca FMI a analizat situaţia economico-financiaro-politică din România la un moment dat. Este foarte clar că, dacă se schimbă această situaţie, putem renegocia termenii contractului cu FMI", a susţinut Relu Fenechiu.

El a comentat că renegocierea acordului cu FMI "nu este nicio noutate" şi "nu este nimic rău".

Vicepreşedintele PSD Constantin Niţă a declarat pentru "Gândul" că "după ce Guvernul Iohannis va intra în funcţiune, în ianuarie e posibilă o rediscutare a acordului" cu FMI, intenţie confirmată şi de liberalul Varujan Vosganian, care a spus că PSD şi PNL vor cere unele modificări ale acordului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici