- Home
- Economic
- (26.01.2021, 20:22)
- Mădălina Bucur
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fine dining, doar în weekend. Proprietarul unui restaurant din Braşov se plânge că frigul distruge calitatea preparatelor
- Mâncarea fine dining îşi modifică gustul din cauza frigului când e servită la terasă
- Restaurantul Sub Tâmpa, specializat pe fine dining, este funcţional doar în weekend
- Valentin a fost nevoit să închidă în timpul săptămânii pentru că arunca materie primă
- În restaurant, o masă era ocupată mai bine de două ore, iar la terasă 40 de minute
- La cină, oaspeţii savurau mâncare pe acorduri de pian şi vioară înainte de pandemie
4977 afișări
FOTO: Restaurantul Sub Tâmpa
Te gândeşti ce să alegi la masă şi te întreb cum îţi sună budincă din pâine cu cremă de miere şi petale murate de trandafiri, pastă de creier cu coniac şi pară marinată în vin roşu sau limbă de vită şi fondant de cartofi? Sunt câteva dintre preparatele pe care le poţi savura de la restaurantul Sub Tâmpa, din Braşov.
Dar să ştii că ai parte de fine dining doar în weekend. Valentin e nevoit să-şi ţină restaurantul închis în timpul săptămânii, când numărul turiştilor este mic.
„Noi lucrăm cu foarte multe materii prime pe care le cumpărăm în ziua respectivă, aproape tot ce avem. Tartarul de peşte, de exemplu, nu poate fi făcut din altceva decât din peşte foarte proaspăt, nu poate fi stocat. Un număr de luni am aruncat multă materie primă”, spune Valentin Şoneriu.
A angajat designer de interior pentru restaurant, iar când autorităţile i-au pus lacătul pe uşă a încercat să supravieţuiască prin terasă. Este imposibil, spune el, mai ales când afară temperaturile sunt scăzute. A investit în tehnologie pentru a scoate preparatele la 55 – 60 de grade, pe masa clienţilor. Frigul aduce riscuri suplimentare
„Să ajungă să se răcească în farfurie şi să îşi schimbe textura şi tot profilul preparatului. Noi în special pe sosuri şi piureuri avem nişte proceduri extrem de riguroase. Tot efortul nostru de a crea nişte preparate cum ne dorim este complet aruncat la gunoi”, adaugă Valentin.
Chefii bucătari spun că s-a schimbat tipul de comandă făcut de oaspeţii nevoiţi să mănânce la terasă.
„Oaspeţii noştri nu mai petrec la fel de mult timp în locaţie odată cu venirea frigului pentru că este un disconfort destul de mare. Nu mai sunt la fel de sociabili, calzi, ca să zic aşa. Sunt foarte mulţi care comandă doar un singur fel de mâncare tocmai pentru a nu sta foarte mult în frig”, spune Răzvan Cazacu, şef de sală.
Timpul mediu de stat la terasă este de 40 de minute, faţă de peste 2 ore cât petreceau la masă în interior şi admirau programele artistice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
O avocată în vârstă de 60 de ani a intrat în istorie. Alejandra Rodríguez a fost încoronată Miss Univers Buenos Aires
-
NATO s-a antrenat în dislocarea rapidă a trupelor pe teritoriul României
-
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai mari
-
26 aprilie 1986: Dezastrul care a marcat istoria. 38 de ani de la catastrofa nucleară de la Cernobîl
Citește pe alephnews.ro: Macron avertizează că Europa e în pericol și propune dotarea UE cu arme nucleare: „Să nu devenim vasalii SUA”
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Franța a descoperit secretul longevității. Peste 31.000 de persoane vor împlini anul acesta peste un secol de viață
Final de linie. Prima industrie care va fi ucisă de Inteligenţa Artificială. ”În cel mult un an, toate centrele vor dispărea”
Lanţul românesc de restaurante ce se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s a facut 48 de milioane de euro anul trecut şi vrea să se extindă cu până la 50 de noi locaţii, inclusiv la nivel international
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de Pro TV
CANCAN.RO
Cum a scris ZANNI numele lui Andrei Ciobanu, pe biletul de nominalizare la Survivor All Stars. A făcut-o intenționat!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:00
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 793. Moscova avertizează că va reacţiona dacă activele ruseşti îngheţate vor fi confiscate / Grecia nu va trimite sisteme Patriot în Ucraina / Stoltenberg: Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să învingă / Blinken: Rusia ar întâmpina probleme în Ucraina dacă nu ar fi ajutată de China
-
astăzi, 13:45
OMS: Cel puţin 154 de milioane de copii salvaţi de vaccinuri în 50 de ani