Fine dining, doar în weekend. Proprietarul unui restaurant din Braşov se plânge că frigul distruge calitatea preparatelor

  • Mâncarea fine dining îşi modifică gustul din cauza frigului când e servită la terasă
  • Restaurantul Sub Tâmpa, specializat pe fine dining, este funcţional doar în weekend
  • Valentin a fost nevoit să închidă în timpul săptămânii pentru că arunca materie primă
  • În restaurant, o masă era ocupată mai bine de două ore, iar la terasă 40 de minute
  • La cină, oaspeţii savurau mâncare pe acorduri de pian şi vioară înainte de pandemie
4977 afișări
Imaginea articolului Fine dining, doar în weekend. Proprietarul unui restaurant din Braşov se plânge că frigul distruge calitatea preparatelor

FOTO: Restaurantul Sub Tâmpa

Te gândeşti ce să alegi la masă şi te întreb cum îţi sună budincă din pâine cu cremă de miere şi petale murate de trandafiri, pastă de creier cu coniac şi pară marinată în vin roşu sau limbă de vită şi fondant de cartofi? Sunt câteva dintre preparatele pe care le poţi savura de la restaurantul Sub Tâmpa, din Braşov. 
 
Dar să ştii că ai parte de fine dining doar în weekend. Valentin e nevoit să-şi ţină restaurantul închis în timpul săptămânii, când numărul turiştilor este mic. 
 
„Noi lucrăm cu foarte multe materii prime pe care le cumpărăm în ziua respectivă, aproape tot ce avem. Tartarul de peşte, de exemplu, nu poate fi făcut din altceva decât din peşte foarte proaspăt, nu poate fi stocat. Un număr de luni am aruncat multă materie primă”, spune Valentin Şoneriu.
 
 A angajat designer de interior pentru restaurant, iar când autorităţile i-au pus lacătul pe uşă a încercat să supravieţuiască prin terasă. Este imposibil, spune el, mai ales când afară temperaturile sunt scăzute. A investit în tehnologie pentru a scoate preparatele la 55 – 60 de grade, pe masa clienţilor. Frigul aduce riscuri suplimentare
 
„Să ajungă să se răcească în farfurie şi să îşi schimbe textura şi tot profilul preparatului. Noi în special pe sosuri şi piureuri avem nişte proceduri extrem de riguroase. Tot efortul nostru de a crea nişte preparate cum ne dorim este complet aruncat la gunoi”, adaugă Valentin.
 
Chefii bucătari spun că s-a schimbat tipul de comandă făcut de oaspeţii nevoiţi să mănânce la terasă. 
 
„Oaspeţii noştri nu mai petrec la fel de mult timp în locaţie odată cu venirea frigului pentru că este un disconfort destul de mare. Nu mai sunt la fel de sociabili, calzi, ca să zic aşa. Sunt foarte mulţi care comandă doar un singur fel de mâncare tocmai pentru a nu sta foarte mult în frig”, spune Răzvan Cazacu, şef de sală.
 
Timpul mediu de stat la terasă este de 40 de minute, faţă de peste 2 ore cât petreceau la masă în interior şi admirau programele artistice.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici