Fitch ar putea coborî cu una sau două trepte ratingurile a şase ţări din zona euro

Fitch ar putea coborî, cu una sau două trepte, ratingurile a şase state din zona euro aflate în curs de evaluare, inclusiv Italia şi Spania, a declarat joi la Madrid Ed Parker, director în cadrul agenţiei.

384 afișări
Imaginea articolului Fitch ar putea coborî cu una sau două trepte ratingurile a şase ţări din zona euro

Fitch ar putea coborî cu una sau două trepte ratingurile a şase ţări din zona euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fitch a plasat în decembrie Belgia, Spania, Slovenia, Italia, Irlanda şi Cipru sub evaluare cu perspectivă negativă.

La momentul respectiv, agenţia considera că zona euro nu mai poate găsi o soluţie decisivă şi completă pentru criza datoriilor de stat.

Standard & Poor's (S&P) a retrogradat vineri ratingurile a nouă ţări din zona euro, printre care Franţa, Austria, Italia şi Spania.

Franţa şi Austria au rămas fără notele maxime AAA, fiind retrogtradate la AA+, iar alte trei ţări cu rating triplu A, respectiv Olanda, Finlanda şi Luxembourg, au primit perspectivă negativă.

Germania este singura ţară neatinsă de raportul S&P, păstrându-şi ratingul AAA cu perspectivă stabilă.

Parker a spus că rezultatele evaluării ar putea fi anunţate până la sfârşitul lunii ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici