Florin Cîţu, întrebat când se va simţi în nivelul de trai al românilor creşterea economică: „Lucrurile arată bine”

  • „Lucrurile arată bine”, spune Florin Cîţu, întrebat când se va simţi în nivelul de trai al românilor creşterea economică.
  • După un an de stabilizare a economiei, „am început să arătăm din măsurile pe care vrem să le luăm în perioada următoare”, declară premierul interimar.
13727 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu, întrebat când se va simţi în nivelul de trai al românilor creşterea economică: „Lucrurile arată bine”

Florin Cîţu, întrebat când se va simţi în nivelul de trai al românilor creşterea economică: „Lucrurile arată bine”

Întrebat, sâmbătă, ce măsuri ar putea lua Guvernul şi dacă se gândeşte la o creştere a salariilor, în contextul în care, în ciuda creşterii economice anunţate, această creştere nu se vede în nivelul de trai al românilor, Cîţu a răspuns că acesta a fost anul în care „am spus că stabilizăm economia”.

„Deja am început să arătăm din măsurile pe care vrem să le luăm în perioada următoare: salariul minim este de deja o decizie să crească cu 11% pentru anul viitor, am venit cu acele măsuri de amânare a plăţii facturilor şi vom mai avea câteva măsuri prin care să reducem povara asupra cetăţenilor. Vom discuta despre salarii, pensii şi alocaţii la construcţia bugetului, dar lucrurile arată bine”, a fost răspunsul premierului interimar.

Întrebat mai departe despre procentul cu care vor creşte pensiile din 1 ianuarie 2022, Cîţu a răspuns: „nu s-a stabilit încă procentul, dar eu spun, având în vedere rezultatele economice pe care le avem până acum, că vom discuta şi s-ar putea să fie o dinamică diferită de ceea ce am avut până aveam preconizat”.

În ce priveşte pensiile speciale ale primarilor, premierul afirmă: „Aici aş vrea să fim foarte pragmatici. În fosta coaliţie aveam un grup de lucru care trebuia să găsească soluţii exact pentru sistemul de pensii. Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”.

În opinia lui Cîţu, creşterea de la perspectivă negativă la stabilă, dată de două agenţii de rating, reprezintă confirmarea faptului că lucrurile merg într-o direcţie bună „şi acest lucru ne obligă să continuăm în această direcţie şi ne mai obligă la ceva: „Să nu lăsăm România să intre pe mâna populiştilor, a demagogilor care în ultimii 30 de ani de zile doar au mimat reforma şi nu a avut curajul să fac această reformă”.

Câştigarea încrederii investitorilor străini „arată că suntem foarte aproape de momentul în care toţi românii vor simţi şi beneficiile creşterii economice. Această perspectivă mai înseamnă dobânzi mai mici, împrumuturi mai ieftine, înseamnă că agenţiile de rating nu se aşteaptă la derapaj al inflaţiei în perioada următoare sau la alte probleme sau la alte crize”, a mai spus Cîţu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici