FMI a acordat R. Moldova un împrumut de peste 140 de milioane de dolari

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a acordat Republicii Moldova un credit de peste 140 de milioane de dolari, în pofida crizei politice din această ţară, a declarat pentru PRO TV Chişinău viceguvernatorul băncii naţionale, Marin Molosag.

24 afișări
Imaginea articolului FMI a acordat R. Moldova un împrumut de peste 140 de milioane de dolari

FMI a acordat R. Moldova un împrumut de peste 140 de milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto)

El a afirmat, de asemenea, că FMI va aloca încă 33 de milioane de dolari săptămâna viitoare.

Banca centrală va putea oferi, astfel, mai multe împrumuturi băncilor comerciale, care, la rândul lor, vor îmbunătăţi condiţiile de creditare a populaţiei.

Viceguvernatorul Băncii Naţionale nu a exclus ca o parte din creditul FMI să fie plasat ca depozit în bănci străine, având în vedere că împrumutul nu poate fi folosit pentru acoperirea deficitului bugetar. Astfel, se menţine riscul ca, în câteva luni, Guvernul să nu mai aibă bani pentru a achita salariile bugetarilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici