FMI: Ungaria nu a solicitat stabilirea unei date pentru reluarea negocierilor cu Fondul

Ungaria nu a solicitat stabilirea unei date pentru reluarea negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) privind programul de finanţare, a declarat joi un purtător de cuvânt al instituţiei, după ce un oficial de la Budapesta a declarat că noi discuţii vor avea loc în toamnă.

17 afișări
Imaginea articolului FMI: Ungaria nu a solicitat stabilirea unei date pentru reluarea negocierilor cu Fondul

FMI: Ungaria nu a solicitat stabilirea unei date pentru reluarea negocierilor cu Fondul (Imagine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Fondului, Gerry Rice, a declarat într-o conferinţă de presă că nu există o dată pentru deplasarea unei delegaţii FMI la Budapesta.

Ministerul Economiei din Ungaria a confirmat în această săptămână că autorităţile de la Budapesta sunt pregătite să reia în toamnă discuţiile cu reprezentanţii FMI.

Un comunicat al ministerului a precizat însă că Ungaria nu are nevoie de un nou acord de finanţare cu FMI, iar discuţiile planificate pentru ultima parte a anului vor reprezenta o evaluare obişnuită, care se realizează în cazul tuturor statelor membre FMI.

Ungaria a fost salvată de la colaps financiar în octombrie 2008, printr-un pachet de finanţare de 20 de miliarde de euro primit de la FMI, Uniunea Europeană şi de la Banca Mondială. În schimbul ajutorului, guvernul s-a angajat să reducă deficitul bugetar.

Ungaria a accesat două treimi din acest pachet de finanţare, iar negocierile cu FMI referitoare la ultima tranşă a împrumutului au fost întrerupte la mijlocul lunii iulie, din cauza întroducerii unei taxe suplimetare aplicabilă băncilor.

Mai mulţi oficiali, printre care şi premierul Viktor Orban, au susţinut în iulie că statul se poate descurca şi fără ultima tranşă a împrumutului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici