FMI va discuta la următoarea evaluare condiţiile noului acord cu România

FMI va discuta la următoarea evaluare condiţiile şi tipul noii înţelegeri cu România, care va fi încheiată după finalizarea actualului acord stand-by, a declarat şeful misiunii FMI de evaluare, Jeffrey Franks.

28 afișări
Imaginea articolului FMI va discuta la următoarea evaluare condiţiile noului acord cu România

FMI va discuta la următoarea evaluare condiţiile noului acord cu România

Potrivit lui Franks, misiunea a avut discuţii preliminarea în cadrul actualei vizite de evaluare, care vor continua la următoarea evaluare, programată pentru începutul anului viitor.

Jeffrey Franks, a declarat la începutul lunii octombrie într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX că noul aranjament pe care autorităţile române îl vor încheia cu instituţia internţională va avea "cu siguranţă" o valoare mai mică decât împrumutul actual de 13 miliarde euro, iar banii vor putea fi atraşi de autorităţi doar dacă vor apărea probleme neprevăzute.

De asmenea, la mijlocul lunii octombrie, preşedintele Traian Băsescu afirma la Pro TV, că este un susţinător fără rezerve al unui nou acord cu FMI, care nu va viza împrumutarea unei sume anume, ci va constitui o linie de credit care va fi pusă la dispoziţie în cazul în care situaţia internaţională o va impune.

Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu spunea la începutul vizitei de evaluare că România va încheia cu Comisia Europeană un acord de finanţare similar celui actual, odată cu noul aranjament de tip preventiv pe care îl va semna la începutul anului viitor cu FMI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici