Ford a avut în primul trimestru un profit record

Ford a avut în primul trimestru un profit net de 2,6 miliarde dolari, cel mai mare înregistrat de constructorul auto american în perioada ianuarie-martie a ultimilor 13 ani, beneficiind de revenirea economiei globale şi de un portofoliu mai mare de vehicule eficiente în ceea ce priveşte consumul.

51 afișări
Imaginea articolului Ford a avut în primul trimestru un profit record

Ford a avut în primul trimestru un profit record (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Profitul a crescut de la 2,09 miliarde de dolari în ianuarie-martie 2010 la 2,6 miliarde dolari, potrivit Wall Street Journal.

Ford a profitat de revenirea cererii, în special în SUA, pe fondul revitalizării economiei. De asemenea, creşterea preţurilor combustibililor determină cumpărătorii să se orienteze spre autovehiculele cu un consum mai eficient produse de grup, precum compactul Fiesta.

Grupul anticipează o creştere uşoară, cu 12.000 de unităţi, a producţiei la nivel global în al doilea trimestru, în pofida problemelor cu care se confruntă furnizorii de piese auto în urma cutremurului din Japonia. Producţia se va situa astfel la circa 1,5 milioane de automobile şi camioane.

"Ne aşteptăm ca volumele să crească în continuare substanţial în ritm anual, în principal datorită succesului produselor noastre, a revenirii treptate a economiei globale şi îmbunătăţirii competitivităţii", a declarat directorul general al Ford, Alan Mulally.

În România, constructorul deţine uzina Automobile Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici