Franks: Misiune de evaluare FMI în ianuarie, este posibilă devansarea tranşei a patra

O delegaţie a FMI va reveni în România în ianuarie, pentru evaluarea acordului, iar Fondul va elibera tranşa a treia la puţin timp după finalizarea evaluării şi aprobarea bugetului pe 2010, fiind posibilă şi devansarea tranşei a patra, potrivit instituţiei internaţionale.

18 afișări
Imaginea articolului Franks: Misiune de evaluare FMI în ianuarie, este posibilă devansarea tranşei a patra

Franks: Misiune de evaluare FMI în ianuarie, este posibilă devansarea tranşei a patra (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Plănuim o nouă misiune de evaluare în ianuarie şi dacă bugetul e aprobat şi evaluarea este finalizată, ne vom mişca cât putem de repede", a declarat, marţi, şeful misiunii de evaluare a acordului stand-by, Jeffrey Franks, întrebat dacă România va primi cea de-a treia tranşă în ianuarie.

Potrivit calendarului actual, tranşa a patra ar urma să ajungă în România în luna martie.

Întrebat dacă este posibil ca tranşele a tranşele a treia şi a patra să fie eliberate simultan, Franks nu a exclus această posibilitate.

"Va trebui să discutăm cu boardul FMI. Nu este o certitidine, este o posibilitate", a spus el,la finalul unor discuţii cu ministrul interimar al Finanţelor, Gheorghe Pogea, şi alţi oficiali ai ministerului.

Franks se va întâlni, miercuri, cu reprezentanţi ai BNR şi oameni politici.

Premierul interimar Emil Boc a declarat, luni, că România are şanse foarte mari de a primi în ianuarie cel puţin una dintre următoarele două tranşe din împrumutul acordat de Fondul Monetar Internaţional, dacă nu chiar ambele tranşe, pentru luna decembrie fiind însă puţin probabil să fie acordaţi aceşti bani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici