Garda Financiară va fi comasată cu ANV. Procesul va implica disponibilizări de personal.

Garda Financiară va fi comasată, până la sfâşitul anului, cu Autoritatea Naţională a Vămilor (ANV), pentru simplificarea acţiunilor de control şi reducerea costurilor, iar numărul administraţiilor financiare din judeţe va fi redus, măsuri care vor determina disponibilizări şi relocări de personal.

174 afișări
Imaginea articolului Garda Financiară va fi comasată cu ANV. Procesul va implica disponibilizări de personal.

Garda Financiară va fi comasată cu ANV. Procesul va implica disponibilizări şi relocări de personal. (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

"Având în vedere actualele constrângeri bugetare, precum şi nevoia de îmbunătăţire a administraţiei fiscale prin eliminarea paralelismelor şi suprapunerilor, intenţionez ca în scurt timp să declanşez un amplu program de reformă, care va avea ca obiectiv simplificarea structurilor organizatorice din cadrul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene, ANV şi Garda Financiară, pentru reducerea costurilor administrative", a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

El a spus că programul va viza în principal reorganizarea şi centralizarea actului de inspecţie ficală, prin unificarea competenţelor de control cu privire la toate categoriile de venituri din taxe şi impozite.

Astfel, în urma reorganizării structurile Gărzii Financiare şi ANV vor fi comasate, iar numărul administraţiilor financiare din cadrul fiecărui judeţ vor fi reduse.

Procesul va fi încheiat până la sfârşitul anului.

"Vor fi şi concedieri, pentru că sunt nemulţumit de calitatea profesională, chiar şi morală a unora dintre angajaţii noştri", a mai spus Blejnar.

El nu a precizat câte persoane vor fi disponibilizate.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, un program de reducere a cheltuielilor, care vizează printre altele scăderea salariilor din sistemul bugetar cu 25%, a pensiile cu 15% şi reducerea subvenţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici