General Motors va retrage brandul Chevrolet din Europa, din 2016

General Motors (GM) va retrage brandul Chevrolet din Europa, din 2016, pentru a se concentra pe mărcile Opel şi Vauxhall şi a evita concurenţa între produsele grupului pe o piaţă marcată încă de criză, transmite Bloomberg.

1199 afișări
Imaginea articolului General Motors va retrage brandul Chevrolet din Europa, din 2016

General Motors va retrage brandul Chevrolet din Europa, din 2016 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Chevrolet va opri livrările în Europa până la sfârşitul lui 2015, dar va rămâne în Rusia, a declarat vicepreşedintele GM Steve Girsky.

Costurile de reorganizare vor fi cuprinse între 700 de milioane de dolari şi 1 miliard de dolari.

Măsura pune capăt eforturilor GM de a folosi Chevy, unul dintre cele mai bine vândute branduri din America de la introducerea sa în 1911, pentru a compensa pierderile generate de Opel şi Vauxhall în Europa.

Cele două divizii şi-au menţinut în acest an cota pe piaţa europeană, dar cea a Chevrolet a scăzut.

Girsky a explicat că performanţele financiare inacceptabile ale brandului în regiune au contribuit la decizia de retragere a brandului.

"Măsura elimină o parte din concurenţa între brandurile companiei. Dar trebuie să ne păstrăm simţul proporţiilor, Chevrolet nu a avut niciodată foarte mult succes în Europa şi nu există garanţii că Opel va câştiga automat cotă de piaţă", a arătat Juergen Pieper, analist la Bankhaus Metzler în Frankfurt.

GM este pe locul patru în funcţie de vânzări, între grupurile auto din Europa, în urma Volkswagen, PSA Peugeot Citroen şi Renault.

Grupul american a înregistrat din 1999 pierderi de peste 18 miliarde de dolari în Europa, incluzând un rezultat negativ de 214 milioane de euro în trimestrul al treilea al acestui an.

GM a comercializat modele Chevrolet în Europa din 2005, aplicând marca grupului modelelor low-cost fabricate de divizia Daewoo în Coreea de Sud.

Anul trecut, înmatriculările Chevrolet în Europa au scăzut cu 2,5%, la 172.000 de vehicule, brandul având o cotă de piaţă de 1,4%, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor Auto Europeni.

Opel şi Vauxhall au livrat anul trecut în Europa 834.800 de vehicule.

În primele 10 luni ale acestui an, vânzările Chevrolet pe piaţa europeană au scăzut cu 17%, iar cota de piaţă s-a redus la 1,2%. Livrãrile Opel şi Vauxhall au înregistrat un declin de 3% în regiune, relativ egal cu contracţia pieţei mondiale, iar cota combinată de piaţă s-a menţinut la 6,7%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici