PIAŢA AUTO din SUA, cea mai bună evoluţie după 2007. Vânzările General Motors, Ford şi Chrysler cresc puternic

Cei trei mari producători auto din SUA au înregistrat creşteri puternice ale vânzărilor în iulie, de 11% în cazul Ford Motor şi Chrysler şi de 16% în cazul General Motors, susţinute de livrările în leasing, iar piaţa americană se îndreaptă spre cea mai bună evoluţie după 2007.

352 afișări
Imaginea articolului PIAŢA AUTO din SUA, cea mai bună evoluţie după 2007. Vânzările General Motors, Ford şi Chrysler cresc puternic

PIAŢA AUTO din SUA, cea mai bună evoluţie după 2007. Vânzările General Motors, Ford şi Chrysler cresc puternic (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Vânzările producătorului japonez Nissan au avansat la rândul lor cu 11%, potrivit Bloomberg.

Analiştii anticipau o creştere a vânzărilor de 20% pentru GM, de 17% pentru Ford şi de 16% în cazul Chrysler. În cazul Nissan era aşteptat un avans de 13% al livrărilor.

Piaţa este pe cale să înregistreze în acest an cea mai bună evoluţie după 2007, fiind susţinută de preţurile competitive, dobânzile scăzute şi tendinţa americanilor de a cumpăra automobile în leasing.

Folosit în trecut mai mult pentru vânzarea vehiculelor de lux, leasingul a devenit o practică obişnuită pentru comercializarea sedanurilor de dimensiuni medii, precum Ford Fusion şi Honda Accord.

Potrivit analiştilor, vânzările de maşini şi SUV-uri pe piaţa americană au urcat cu 15% în iulie, la 1,33 milioane de vehicule.

Vânzările modelului Chevrolet Impala al GM au urcat luna trecută cu 38%, la 12.915 unităţi. Grupul va lansa în 2014 noul Impala, apreciat de Consumer Reports drept cel mai bun sendan din piaţă. Noul automobil face parte dintr-o serie de modele actualizate ale GM.

Chrysler va introduce în al doilea semestru noul SUV Jeep Cherokee, pentru a continua creşterea vânzărilor susţinută în acest an de camioneta Ram. Vânzările de vehicule Ram au avansat cu 31% în iulie, la 31.314 unităţi.

În cazul Ford, vânzările de maşini Fusion au scăzut cu 12%, la 20.522 de unităţi. Livrările de camionete serie F au avansat însă în cu 23%, la 60.449.

Acţiunile General Motors sunt în creştere cu 1,9%, iar de la începutul acestui an cu 24%. Titlurile Ford sunt în urcare cu 1,3%, avansul din acest an fiind de 30%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici