Geoană: În pofida agitaţiei politice, România poate propune un proiect de viitor

Preşedintele Institutului Aspen România, Mircea Geoană, a declarat, vineri, că, în pofida perioadei foarte agitate politic şi a situaţiei economice dificile, România poate să se adune şi să propună un proiect naţional pentru anii următori.

129 afișări
Imaginea articolului Geoană: În pofida agitaţiei politice, România poate propune un proiect de viitor

Geoană: În pofida agitaţiei politice, România poate propune un proiect de viitor

"În pofida unei perioade foarte agitate politic şi electoral şi a unei situaţii economice dificile, România are în continuare resursele să se adune şi să îşi propună un proiect pentru anii care vin", a declarat Geoană, la finalul Bucharest Forum, organizat de Institutul Aspen.

El a arătat că oamenii de afaceri, specialiştii şi politicienii care au participat la Buharest Forum au propus un pact pentru economia României.

"Nu aşteptăm de la pactul pentru economia României pe care l-am lansat aici rezolvarea microproblemelor pe care România le are şi care sunt numeroase, ci aşteptăm crearea unui minim de cadru consensualizat la nivel naţional între forţele politice şi mediul investiţional din România pentru câteva direcţii pe care să le urmărim, indiferent de partid şi indiferent de guvern în anii următori. Câteva dintre direcţii mă bucură că se află şi în programele de guvernare care se află astăzi în dezbatere publică", a spus Geoană.

El s-a declarat optimist că "România poate fi repusă pe harta interesului economic internaţional, american şi european, către zona euro-asiatică" şi că există perspectivele pentru creşterea prezenţei investiţionale americane în România, dincolo de relaţia strategică şi politică dintre cele două ţări.

Reuniunea organizată joi şi vineri la Palatul Parlamentului a beneficiat de colaborarea Camerei de Comerţ Americane (AMCHAM), Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) şi Foreign Investors Counci (FIC), printre invitaţi numărându-se şi premierul Victor Ponta, ministrul de Finanţe Florin Georgescu, ambasadorul SUA Mark Gitenstein, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, dar şi antreprenori, manageri, reprezentanţi ai societăţii civile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici