Geoană: În România trebuie făcut un singur holding energetic

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, a declarat, luni, la o dezbatere pe teme economice, organizată de Forum Invest, că în România trebuie făcut un singur holding energetic naţional, care să fie capitalizat şi care să înceapă să joace pe piaţa regională de energie.

24 afișări
Imaginea articolului Geoană: În România trebuie făcut un singur holding energetic

Geoană: În România trebuie făcut un singur holding energetic (Imagine: Mediafax Foto)

"Cred cu tărie că va trebui să facem în România un adevărat campion energetic naţional. Sunt discuţii dacă să fie două, una. Eu cred că un holding - aşa cum statele europene ne dau lecţii despre unbundling (separarea activităţilor în domeniul electricităţii, n.r.) şi continuă să-şi păstreze conglomerate integrate vertical - cred că România trebuie să aibă curajul să spună că putem să facem o companie, un holding integrat, un jucător puternic, capitalizat, care să înceapă să joace pe piaţa regională", a declarat Geoană.

"Vrem în continuare să fim jucători minori, în pofida unui potenţial serios? N-avem decât s-o facem în continuare. Eu nu mai sunt dispus să accept acest lucru. Vreau să fiu jucător. Printre puţinele resurse pe care le am, ca ţară, în acest moment, în mâna statului, aici se află un număr de active importante", a adăugat Geoană.

El a arătat că lanseză în dezbatere publică acest subiect, urmând ca specialiştii, politicenii şi viitoare am majoritate guvernamentală, precum şi Parlamentul să decidă dacă este un lucru bun.

Geoană a mai spus, de asemenea, că Romgaz şi Transgaz trebuie încurajate să devină companii mult mai "vânoase".

"În condiţiile în care Nabuco se va produce, Transgaz devine un jucător multiregional interesant. Romgaz este o piseă grea, serioasă, şi va trebui să dăm încă din bugetul pe 2010 resursele pentru a putea să se dezvolte", a spus Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici