Germania a redus aproape la jumătate prognoza de creştere economică pentru 2012

Guvernul german a redus aproape la jumătate prognoza de creştere economică pentru 2012, de la 1,8% la 1%, măsură care reflectă în mare parte perspectivele dificile determinate de criza datoriilor suverane din zona euro.

56 afișări
Imaginea articolului Germania a redus aproape la jumătate prognoza de creştere economică pentru 2012

Germania a redus aproape la jumătate prognoza de creştere economică pentru 2012 (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Pentru acest an, Executivul anticipează un avans al PIB de 2,9%, uşor peste ritmul de 2,6% estimat în aprilie.

"Riscurile provenite din străinătate au crescut semnificativ", a declarat ministrul Economiei, Philipp Rosler, evocând problemele în creştere cu care se confruntă populaţia şi companiile din cauza crizei din zona euro.

Impactul crizei, perceput de câteva luni în Germania, unde indicatorii industriali sunt în scădere, va culmina în perioada de iarnă.

Guvernul anticipează, ca şi majoritatea institutelor de cercetări, că PIB-ul se va contracta în trimestrul al patrulea şi va stagna în primele trei luni ale anului viitor.

Din punct de vedere tehnic, Germania va evita recesiunea, definită prin două trimestre de contracţie economică, spre deosebire de mai multe alte ţări europene.

"Nu se pune problema unei recesiuni. 1% înseamnă o creştere, tendinţa PIB este în urcare", a afirmat Rosler.

Guvernul anticipează totodată că şomajul va continua să scadă anul viitor până la 6,7%, cel mai redus nivel în peste 20 de ani, faţă de o medie de 7% în 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici