Germania şi Franţa au ajuns la un acord privind sprijinul pentru Grecia

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi cancelarul german Angela Merkel au ajuns, joi, la un acord privind un plan de asistenţă financiară pentru Grecia, susţinut prin împrumuturi de la Fondul Monetar internaţional (FMI), după mai multe zile de discuţii.

59 afișări
Imaginea articolului Germania şi Franţa au ajuns la un acord privind sprijinul pentru Grecia

Germania şi Franţa au ajuns la un acord privind sprijinul pentru Grecia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acordul franco-german oferă "un cadru european format din împrumuturi bilaterale din partea statelor din zona euro" şi o contribuţie a FMI, a anunţat preşedinţia franceză.

Ajutorul pus la dispoziţie Greciei va fi folosit doar dacă va fi necesar.

Sarkozy şi Merkel s-au întâlnit, joi, la Bruxelles înaintea unui summit la care vor participa lideri ai statelor din Uniunea Europeană (UE).

Cei doi au convenit asupra unui text de o pagină şi jumătate care descrie foarte precis condiţiile în care statele zonei euro vor trebui să intervină, au afirmat surse apropiate preşedinţiei franceze.

Germania a confirmat compromisul. O sursă apropiată guvernului de la Berlin a afirmat că Merkel şi Sarkozy au ajuns la un "consens" în privinţa ajutorului financiar pentru Grecia.

Înţelegerea prevede o intervenţie doar în ultimă instanţă şi include "o participare substanţială a FMI", dar şi posibile sancţiuni, a adăugat sursa citată.

Acordul, care necesită aprobarea tuturor statelor din zona euro, a fost transmis preşedintelui UE, Herman Van Rompuy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici