După tentativa de asasinat a premierului Slovaciei, unii oficiali europeni sunt ameninţaţi cu moartea. Cine sunt vizaţii

  • Premierul slovac, Robert Fico, se află în continuare internat în spital, după ce a fost ţinta unei tentative de asasinat.
  • După acest episod, mai mulţi oficiali europeni au devenit ţinta ameninţărilor cu moartea.
  • Donald Tusk, premierul Poloniei, a făcut publică una dintre ameninţările cu moartea pe care le-a primit pe reţelele de socializare.
1130 afișări
Imaginea articolului După tentativa de asasinat a premierului Slovaciei, unii oficiali europeni sunt ameninţaţi cu moartea. Cine sunt vizaţii

După tentativa de asasinat a premierului Slovaciei, unii oficiali europeni sunt ameninţaţi cu moartea. Cine sunt vizaţii

Premierul Fico rămâne în stare stabilă, dar critică, la spital, după ce miercuri a fost împuşcat într-un oraş situat la nord-est de Bratislava.

La o zi după atac, premierul Donald Tusk a distribuit pe X o captură de ecran a uneia dintre postările anonime de pe reţelele de socializare, care îl lăuda pe autorul atacului şi cerea asasinarea lui Tusk, scriu Euractiv şi Reuters.

Postarea respectivă abordează subiectul construirii unui nou aeroport, de la zero, în aproprierea Varşoviei, proiect în privinţa căruia noul guvern al lui Tusk este sceptic. ,,Slovacii ne-au dat un exemplu despre ce să facem cu Donald Tusk dacă eşuează în privinţa CPK (proiectului cu aeroportul – n.r.)", se arată în textul postării.

Potrivit Euractiv, premierul Donald Tusk nu este singurul oficial european care a fost vizat de astfel de ameninţări indirecte cu moartea. Şi alţi lideri europeni s-au aflat în aceeşi situaţie în urma atacului asupra lui Fico.

Printre aceştia se numără preşedintele sârb Aleksandar Vučić, preşedintele Republicii Sârbe din Bosnia şi Herţegovina, Milorad Dodik, şi premierul ungar Viktor Orbán, care sunt pro-ruşi, dar şi premierul kosovar Albin Kurti, care nu este pro-rus.

Deşi Donald Tusk şi Robert Fico nu sunt de acord în multe chestiuni, inclusiv în privinţa războiului din Ucraina, premierul polonez şi-a arătat solidaritatea cu colegul său slovac după împuşcături.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici