Gianni Versace vinde o participaţie de 20% la companie fondului Blackstone, pentru 210 milioane euro

Casa de modă italiană Gianni Versace, reprezentată în ultima campanie publicitară de Lady Gaga, a convenit vânzarea unei participaţii de 20% din companie către fondul de investiţii Blackstone Group, pentru 210 milioane de euro.

289 afișări
Imaginea articolului Gianni Versace vinde o participaţie de 20% la companie fondului Blackstone, pentru 210 milioane euro

Gianni Versace vinde o participaţie de 20% la companie fondului Blackstone, pentru 210 milioane euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Blackstone va face investiţii de 150 de milioane de euro la Versace şi va plăti alte 60 de milioane de euro în acţiuni deţinute de familia proprietară a companiei de modă, au anunţat cele două părţi într-un comunicat, relatează Bloomberg.

Tranzacţia evaluează Gianni Versace la 1 miliard de euro.

Acordul marchează sfârşitul unei lungi căutări a unui investitor de către Versace, care a angajat în acest scop băncile Goldman Sachs Group şi Banca IMI, în 2012.

Casa de modă, fondată de designerul defunct cu acelaşi nume în 1978, a anunţat că fondurile obţinute vor fi folosite pentru deschiderea de magazine şi dezvoltarea brandurilor şi produselor sale, înainte de listarea la bursă.

"Acum este momentul că accelerăm dezvoltarea companiei. Păstrăm ambiţia de a lansa o ofertă publică iniţială în 3-5 ani", a declarat directorul general al Versace, Gian Giacomo Ferraris.

În acest interval, vânzările ar trebui să crească cu 10%, a spus Ferraris.

În 2013, Versace a înregistrat un profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare de cel puţin 69 milioane de euro, la venituri de circa 480 milioane euro.

Compania intenţionează să deschidă peste 30 de magazine în acest an şi cel viitor, pentru a aduce numărul total al unităţilor la peste 200, până la sfârşitul lui 2015.

Industria modei şi a luxului este în proces de consolidare, grupurile mari, ca LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, fiind în căutare de noi surse de venituri, în timp ce companiile mici recurg la investitori pentru finanţarea dezvoltării.

Pentru participaţia la Versace au mai concurat Investcorp Bank din Bahrain şi CCMP Capital Advisors, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Donatella Versace şi fratele ei Santo Versace au contribuit la conducerea companiei de când fratele lor Gianni a fost asasinat, în 1997. Donatella este director de creaţie, iar Santo este preşedinte. Aceştia vor continua să joace roluri importante în companie.

Familia controlează Versace prin intermediul GIVI Holding. Donatella deţin e o participaţie de 20% la GIVI, Santo 30%, iar fiica Donatellei, Allegra, director fără rol executiv, are în proprietate restul titlurilor.

Blackstone, cel mai mare fond de investiţii la nivel mondial, va fi doar un alt acţionar al Versace, a spus Ferraris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici