Gigantul Evergrande a primit ordin de lichidare de la tribunal. Sistemul financiar al Chinei se clatină

  • Un tribunal din Hong Kong a emis ordinul de lichidare gigantului imobiliar Evergrande, după ce acesta nu a putut ajunge la un acord de restructurare cu creditorii.
  • Judecătorul a spus că este oportun ca instanţa să ordone grupului să-şi lichideze afacerile, având în vedere „lipsa de progres a companiei care a prezentat o propunere de restructurare viabilă”.
  • Este posibil ca ordinul de lichidare să aibă un impact asupra sistemului financiar al Chinei, chiar dacă autorităţile încearcă să prevină vânzările pe bursa chineză.
  • Lichidarea Evergrande va reduce probabil încrederea în sectorul imobiliar, susţin analiştii.
1170 afișări
Imaginea articolului Gigantul Evergrande a primit ordin de lichidare de la tribunal. Sistemul financiar al Chinei se clatină

Gigantul Evergrande a primit ordin de lichidare de la tribunal. Sistemul financiar al Cninei se clatină

Grupul a primit o scurtă amânare în luna decembrie, după ce a transmis că încearcă să „ajusteze” un nou plan de restructurare a datoriilor, cifrate la peste 300 de miliarde de dolari. Compania şi-a îndeplinit obligaţiile financiare, pentru prima dată, în 2021, la puţin peste un an după ce Beijingul a blocat împrumuturile, în încercarea de a dezamorsa o bulă imobiliară.

Nu este clar cum va afecta ordinul de lichidare vastele operaţiuni ale Evergrande în China. Fiind o fostă colonie britanică, Hong Kong operează sub un sistem juridic separat, deşi este unul din ce în ce mai influenţat de cel al Chinei. Acţiunile grupului cotate la Hong Kong au scăzut cu aproape 21%, înainte de a fi suspendate de la tranzacţionare.

Directorul executiv al Evergrande, Shawn Siu, a calificat drept „foarte regretabilă” decizia Înaltei Curţi de a dispune lichidarea gigantului din Shenzhen. „Decizia de astăzi este contrară intenţiilor noastre iniţiale”, a comentat managerul, vorbind pentru publicaţia chineză cu profil economic 21st Century Business Herald. 

Evergrande a promis că „va comunica, de asemenea, în mod proactiv cu lichidatorul, va coopera în conformitate cu legea în desfăşurarea procedurilor relevante şi va urma practicile internaţionale şi regulile pieţei, pentru a promova activitatea de decontare a datoriilor şi alte sarcini cheie, inclusiv asigurarea livrării proprietăţilor”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici