Gospodăriile germane vor plăti 500 de euro în plus pe an pentru gaz din cauza războiului din Ucraina

Gospodăriile din Germania vor plăti cu aproape 500 de euro mai mult pe an pentru gaz din cauza unei taxe stabilite pentru a contribui la acoperirea costurilor de înlocuire a livrărilor ruseşti, potrivit Sky News.

757 afișări
Imaginea articolului Gospodăriile germane vor plăti 500 de euro în plus pe an pentru gaz din cauza războiului din Ucraina

Germania s-a bazat în mare măsură pe gazul rusesc şi este nevoită să facă o tranziţie pe măsură ce ţările occidentale întorc spatele Moscovei.

Taxa va fi impusă de la 1 octombrie şi va rămâne în vigoare până în aprilie 2024 pentru a ajuta Uniper, cel mai mare importator de gaz rusesc din Germania, dar şi alţi importatori să facă faţă creşterii preţurilor.

Deşi gospodăriile se confruntă deja cu o creştere a costului vieţii, ministrul economiei, Robert Habeck, a declarat că alternativa este „prăbuşirea pieţei energetice germane şi, odată cu ea, a unor mari părţi din piaţa energetică europeană".

El a declarat că Germania trebuie să „ia un medicament amar" pentru a pune în aplicare o schimbare necesară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici