Grecia a acceptat măsuri de austeritate de 24 mld. euro în schimbul ajutorului de la UE şi FMI

Grecia a acceptat să introducă, în schimbul ajutorului de la UE şi FMI, un program de austeritate de 24 miliarde de euro, care include măsuri precum îngheţarea salariilor din sectorul public timp de trei ani, au declarat surse apropiate discuţiilor, citate de Financial Times (FT).

58 afișări
Imaginea articolului Grecia a acceptat măsuri de austeritate de 24 mld. euro în schimbul ajutorului de la UE şi FMI

Grecia a acceptat măsuri de austeritate de 24 mld. euro în schimbul ajutorului de la UE şi FMI (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Detaliile financiare ale pachetului de măsuri, care are ca scop reducerea deficutului bugetar cu 10-11% din PIB în următorii trei ani, sunt încă negociate de autorităţile din Grecia cu reprezentanţii UE şi FMI, potrivit surselor citate.

Guvernul elen va anunţa până cel târziu duminică acordul cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Uniunea Europeană (UE) privind măsurile de austeritate pe care statul elen trebuie să le ia pentru deblocarea ajutorului financiar internaţional, au declarat anterior surse apropiate negocierilor, citate de AFP.

Premierul grec a cerut săptămâna trecută activarea mecanismului de ajutor, estimat la 45 de miliarde de euro, elaborat de statele din zona euro şi de FMI pentru a preveni intrarea statului elen în incapacitate de plată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici