Grecia are nevoie de banii UE şi FMI până la 19 mai

Grecia are nevoie de banii de la Uniunea Europeană şi FMI până la 19 mai, întrucât nu se mai poate împrumuta de pe pieţe, a declarat, marţi, ministrul elen de Finanţe Georges Papaconstantinou.

18 afișări
Imaginea articolului Grecia are nevoie de banii UE şi FMI până la 19 mai

Grecia are nevoie de banii UE şi FMI până la 19 mai (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Termenul limită este 19 mai, dată la care ajung la maturitate obligaţiuni elene în valoare de nouă miliarde de euro", a spus ministrul.

Papaconstantinou a explicat deputaţilor socialişti eleni că, având în vedere incapacitatea Greciei de a apela la pieţe, acordul trebuie finalizat, aprobat, semnat şi banii deblocaţi de FMI şi partenerii europeni până la acea dată.

În acest context, "situaţia politică din Europa nu ajută, deoarece opiniile sunt deseori divergente şi lipsite de claritate", a mai spus ministrul.

Papaconstantinou a arătat, luni, că în prezent condiţiile la care Grecia se poate împrumuta de pe pieţe au devenit prohibitive, cu alte cuvinte ţara este incapabilă să mai obţină credite.

Papaconstantinou a recunoscut pe de altă parte că deficitul bugetar aferent anului 2009, estimat la 13,6% de biroul european de statistică Eurostat, ar putea ajunge la 14%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici