Greva personalului de la sol al Lufthansa va afecta aproape 100.000 de pasageri

Acţiunea de protest a personalului de la sol al Lufthansa, care va ţine până joi, va afecta aproape 100.000 de pasageri, estimează compania aeriană.

213 afișări
Imaginea articolului Greva personalului de la sol al Lufthansa va afecta aproape 100.000 de pasageri

Greva personalului de la sol al Lufthansa va afecta aproape 100.000 de pasageri

Personalul de la sol al companiei aeriene germane Lufthansa a intrat miercuri în grevă, crescând presiunea în privinţa negocierilor salariale, relatează Reuters.

Aproximativ 100.000 de pasageri vor fi afectaţi de acţiunea sindicală, care urmează să se desfăşoare până joi.

Sindicatul Verdi a vizat aeroporturile din Frankfurt şi Munchen, unde Lufthansa spune că vor fi operate doar 10%-20% din zboruri, precum şi Berlin, Hamburg şi Dusseldorf.

Verdi doreşte o creştere salarială de 12,5% pentru aproximativ 25.000 de lucrători sau cel puţin 500 de euro în plus pe lună pe o perioadă de 12 luni, plus o plată unică de 3.000 de euro pentru a compensa inflaţia.

Acţiunile sindicale desfăşurate în ultimele săptămâni au afectat transporturile din Germania.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici