Guvernul italian caută cooperarea producătorilor în lupta împotriva creşterii preţurilor

  • Inflaţia ridicată este o problemă persistentă pentru administraţia Giorgiei Meloni
  • Guvernul Italiei raportează progrese în eforturile sale de a combate creşterea preţurilor
  • Administraţia, condusă de premierul Giorgia Meloni, a intermediat acorduri cu lanţuri de supermarketuri şi mici comercianţi cu amănuntul pentru a limita preţurile bunurilor esenţiale ca răspuns la inflaţia ridicată
  • Jumătate din creşterea recentă a inflaţiei din Europa ar putea fi atribuită creşterii profiturilor corporative potrivit unui studiu al Fondului Monetar Internaţional (FMI)
273 afișări
Imaginea articolului Guvernul italian caută cooperarea producătorilor în lupta împotriva creşterii preţurilor

Sursa foto: MediafaxFoto

Guvernul Italiei a asigurat o oarecare cooperare din partea asociaţiilor de producători în lupta sa împotriva creşterii preţurilor, deşi ultimul cuvânt privind angajamentele obligatorii a rămas în seama companiilor individuale.

Inflaţia ridicată este o bătaie de cap pentru administraţia premierului Giorgia Meloni, care a convenit cu lanţurile de supermarketuri şi micii comercianţi cu amănuntul măsuri pentru a limita preţurile bunurilor de bază.

Asociaţiile din industria bunurilor de larg consum au declarat că vor cere companiilor membre să evalueze în mod individual dacă se alătură campaniei premierului italian, relatează Fox News.

„Companiile care, în mod individual, acceptă să promoveze astfel de iniţiative, vor depune propuneri marilor retaileri”, au adăugat asociaţiile într-un comunicat.

Un studiu recent al Fondului Monetar Internaţional (FMI) a evidenţiat faptul că majorarea profiturilor corporative a reprezentat aproape jumătate din creşterea inflaţiei din Europa în ultimii doi ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici