Guvernul va aloca în acest an pentru investiţii 35 miliarde lei şi anul viitor 45 miliarde lei

Guvernul va aloca în acest an pentru investiţii 35 miliarde lei, urmând ca anul viitor suma să crească la 45 miliarde lei, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, premierul Emil Boc.

33 afișări
Imaginea articolului Guvernul va aloca în acest an pentru investiţii 35 miliarde lei şi anul viitor 45 miliarde lei

Guvernul va aloca în acest an pentru investiţii 35 miliarde lei şi anul viitor 45 miliarde lei (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Ne trebuie în primul rând investiţii, dezvoltare şi locuri de muncă, pentru că aşa putem plăti salariile şi pensiile. Obiectivul guvernului este de a direcţiona mai mulţi bani pentru investiţii. În 2010 am alocat 33 miliarde lei, în acest an 35 miliarde lei, iar în 2012 vom ajunge la 45 miliarde lei", a spus Boc, prezent la semnarea contractului pentru construcţia depoului şi staţiei Valea Ialomiţei de pe Magistrala 5 de metrou.

El a adăugat că Bucureştiul reprezintă "un obiectiv strategic" pentru guvern.

"Capitala este şi va rămâne un obiectiv strategic pentru guvern, care investeşte nu numai în Stadionul Naţional, unde am alocat anul trecut 35 milioane euro, dar şi în infrastructura de transport", a spus Boc.

El a adăugat că altă prioritate a guvernului este susţinerea locurilor de muncă. "Azi aveţi dovada că programele de reformă din ultimii doi ani îşi arată roadele. Asta înseamnă să-ţi pese de viitor. Ducem deficitul către dezvoltarea infrastructurii", a mai spus premierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici