Guvernul va finanţa investiţii cu efect imediat. Banii economisiţi vor fi folosiţi pentru programe destinate populaţiei

Fondurile publice vor fi prioritizate şi direcţionate către proiecte de investiţii care pot fi finalizate şi au un efect imediat, iar economiile rezultate din procesul de prioritizare vor fi alocate pentru programe cu impact direct asupra cetăţenilor, a declarat ministrul Finanţelor, Bogdan Drăgoi.

260 afișări
Imaginea articolului Guvernul va finanţa investiţii cu efect imediat. Banii economisiţi vor fi folosiţi pentru programe destinate populaţiei

Ministrul Finanţelor, Bogdan Drăgoii (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

El nu a prezentat detalii legate de programele "cu impact direct asupra cetăţenilor", arătând doar, la modul general, că dezvoltarea mediului rural poate fi un exemplu în acest sens, pentru asigurarea creşterii economice.

Modul de alocare a fondurilor bugetare a fost stabilit în şedinţa de marţi a Guvernului, a precizat ministrul.

Drăgoi a arătat că procesul de prioritizare nu va afecta fondurile rezervate cofinanţării programelor UE.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a arătat la rândul său că proiectele cu un grad de finalizare redus sau care abia au fost începute şi nu pot fi încheiate într-un termen apropiat nu vor fi considerate prioritare pentru Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici