Gyorgy, MFP: Băncile internaţionale la care statul român e acţionar pot da credite la costuri bune

Instituţiile financiare internaţionale la care statul român este acţionar pot acorda credite şi în România în condiţii chiar mai bune uneori decât băncile comerciale, Finanţele intenţionând să informeze IMM-urile despre ofertele acestora, a declarat marţi secretarul de stat în MFP, Atilla Gyorgy.

139 afișări
Imaginea articolului Gyorgy, MFP: Băncile internaţionale la care statul român e acţionar pot da credite la costuri bune

Gyorgy, MFP: Băncile internaţionale la care statul român e acţionar pot da credite la costuri bune (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Statul român este acţionar la mai multe instituţii financiare internaţionale, bănci de cele mai multe ori. Aceste instituţii pot să îşi ofere serviciile şi pe teritoriul României, de multe ori în condiţii mai bune decât băncile comerciale, sau pot să crediteze instituţii financiare de pe piaţa locală care, la rândul lor, să dea mai departe credite în condiţii mai bune", le-a transmis Gyorgy reprezentanţilor firmelor mici şi mijlocii la Forumul Naţional al IMM-urilor 2014.

El a arătat că, din poziţia sa de coordonator al Direcţiei generale relaţii financiare internaţionale la nivelul ministerului, a solicitat Băncii Internaţionale de Investiţii (International Investment Bank), la care statul român este acţionar, o prezentare a instituţiei cu produsele şi serviciile pe care le furnizează, precum şi costurile acestora.

"Am primit recent o prezentare din partea lor şi urmează ca în viitorul apropiat să începem diseminarea acestor informaţii şi către dvs. (reprezentanţii IMM-urilor - n.r.) prin intermediul asociaţiilor în care sunteţi membri şi să vedem cum activitatea acestor bănci creşte şi pe piaţa românească", a spus Gyorgy, fără a acorda alte detalii.

International Investment Bank este o organizaţie financiar-bancară interguvernamentală la nivel internaţional, fondată în 1970, având ca state membre Bulgaria, Vietnam, Cuba, Mongolia, Rusia, Slovacia, România şi Cehia.

România este de asemenea acţionar la BERD, Banca Europeană de Investiţii, Black Sea Trade& Dvelopment Bank.

Gyorgy (UDMR) a fost numit secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice la începutul lunii aprilie de premierul Victor Ponta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici