Hibridul Chevrolet Volt, maşina anului în America de Nord - GALERIE FOTO

Hibridul Chevrolet Volt a fost desemnat maşina anului în America de Nord, în prima zi a salonului auto de la Detroit, transmite Bloomberg.

139 afișări
Imaginea articolului Hibridul Chevrolet Volt, maşina anului în America de Nord - GALERIE FOTO

Hibridul Chevrolet Volt, maşina anului în America de Nord (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

VEZI AICI GALERIE FOTO

Volt, fabricat de General Motors (GM), a devansat modelul Leaf al Nissan Motor şi sedanul Sonata al Hyundai Motor, a anunţat Automotive Press Association.

Vehiculul sport utilitar Explorer, fabricat de Ford Motor, a ieşit câştigător la secţiunea truck, care include o gamă mai largă, între care SUV-uri, camionete şi vehicule comerciale uşoare.

Victoria unui hibrid şi a unui SUV apreciat pentru eficienţa energetică reflectă opinia din industria auto potrivit căreia decizia de achiziţie a unui automobil va fi tot mai mult influenţată nivelul consumului de carburanţi, a declarat Michelle Krebs, analist la Edmunds.com, unul dintre cei 49 de jurnalişti şi analişti care au stabilit câştigătorii.

Premierea a dat startul salonului auto de la Detroit unde producători printre care Toyota Motor şi Volkswagen vor prezenta peste 30 de noi vehicule, potrivit organizatorilor.

În 2010, Ford a câştigat ambele premii, cu sedanul hibrid Fusion şi vehiculul comercial Transit Connect.

Volt poate circula aproximativ 40 de mile ( 64 kilometri) cu o baterie electrică, după care un motor mic pe benzină o reîncarcă, astfel încât prelungeşte autonomia la peste 350 de mile, potrivit GM.

Automobilul a fost pus în vânzare în decembrie, la preţul de 41.000 de dolari. Cumpărătorii nord-americani beneficiază de facilităţi fiscale de 7.500 de dolari la achiziţia de vehicule hibride şi electrice.

Ford a început vânzarea modelului Explorer la sfârşitul anului trecut şi va comercializa şi o versiune mai mică, cu patru cilindri.

SUV-ul standard Explorer cu motor V-6 consumă mai puţin de 10 litri de benzină la suta de kilometri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici