Ialomiţianu: Ne vom întâlni cu FMI şi CE în septembrie pentru a stabili dacă menţinem prognoza PIB

Reprezentanţii Ministerului Finanţelor se vor întâlni la sfârşitul lunii septembrie cu oficiali ai FMI şi Comisiei Europene pentru a stabili dacă va fi menţinută prognoza de creştere economică de 1,5% pentru acest an, a declarat joi ministrul Gheorghe Ialomiţianu.

111 afișări
Imaginea articolului Ialomiţianu: Ne vom întâlni cu FMI şi CE în septembrie pentru a stabili dacă menţinem prognoza PIB

Gheorghe Ialomiţianu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Noi avem o întalnire la sfârşitul lunii septembrie, înainte de a definitva proiectul bugetului de stat şi a celoralte bugete. Avem o întâlnire cu reprezentanţii Fondului Monetar şi Comisiei Europene şi vom analiza ţintele de creştere economică şi acele companii care vor fi reclasificate", a spus ministrul Finanţelor într-o conferinţă de presă.

El a precizat că pentru moment se menţine prognoza de creştere economică de 1,5% pentru acest an şi de 3,5-4% pentru anul viitor.

Produsul Intern Brut a crescut în al doilea trimestru cu 0,2% comparativ cu primele trei luni ale anului. Faţă de perioada similară din 2010, economia a înregistrat o creştere cu 0,3% în al doilea trimestru, iar în primul semestru PIB a avansat tot cu 0,3% faţă de jumătatea lui 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici