Impactul crizei politice asupra mediului de afaceri: Consiliul Naţional al IMM estimează la două miliarde de euro pierderile cauzate de instabilitatea politică

Creşterea costurilor cu împrumuturile externe, scumpirea importurilor şi întârzierea absorbţiei de fonduri europene ridică impactul crizei politice asupra mediului de afaceri la peste două miliarde de euro, estimarea fiind prezentată luni de conducerea Consiliului Naţional al IMM (CNIPMMR).

369 afișări
Imaginea articolului Impactul crizei politice asupra mediului de afaceri: Consiliul Naţional al IMM estimează la două miliarde de euro pierderile cauzate de instabilitatea politică

Consiliul Naţional al IMM estimează la două miliarde de euro pierderile cauzate de criza politică (Imagine: Alexandru Dobre/ mediafax Foto)

„Importurile din primele trei luni ale acestui an au însumat 20,8 miliarde de euro, iar dacă avem în vedere deprecierea monedei de la 4,55 la 4,59 lei/euro ajungem la concluzia că numai la acest capitol se pierd 20 de milioane de euro. În plus, suntem la jumătatea anului şi România nu a absorbit aproape nimic din cele 4,6 miliarde de euro. Foarte probabil, la sfârşitul anului vom avea 80% neabsorbiţi”, a declarat Florin Jianu, lider al CNIPMMR şi fost ministru pentru Mediul de Afaceri.

Potrifit unui studiu al federaţiei patronale, un număr de 9 măsuri specifice pentru IMM-uri, care aveau termen de implementare trimestrele I sau II din acest an au întârziat sau nici măcar nu au fost redactate. Iar „adoptarea de ordonanţe nu mai este posibilă, pentru că Guvernul mai poate adopta doar actele necesare pentru administrarea treburilor publice, până la depunerea jurământului de către membrii noului Cabinet”, arată Consiliul IMM.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici