Impozitul pentru depozitele la termen în derulare, plătit pentru dobânda calculată de la 1 iulie

Persoanele fizice care au constituit depozite bancare la termen anterior datei de 1 iulie, vor plăti impozit de 16% doar pe dobânda calculată de la această dată până la scadenţă, reiese dintr-un proiect de ordonanţă de urgenţă care modifică Codul Fiscal.

378 afișări
Imaginea articolului Impozitul pentru depozitele la termen în derulare, plătit pentru dobânda calculată de la 1 iulie

Impozitul pentru depozitele la termen în derulare, plătit pentru dobânda calculată de la 1 iulie (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Începând cu 1 iulie, toate veniturile sub formă de dobânzi din conturile şi depozitele bancare, indiferent dacă sunt la vedere sau la termen, vor fi impozitate cu 16%.

Potrivit notei de fundamentare care însoţeşte proiectul de ordonanţă, în prezent, nu sunt venituri impozabile dobânzile la depozitele la vedere/conturi curente, depozitele la termen şi/sau instrumentele de economisire, precum şi dobânzile bonificate la depozitele clienţilor constituite în baza legislaţiei privind economisirea şi creditarea în sistem colectiv pentru domeniul locativ.

Impozitul pe veniturile din dobânzile bancare a fost scutit de la plată în 2009, iar măsura a fost extinsă şi pentru anul 2010.

Guvernul estimează că va încasa din impozitul pe dobânzi în a doua parte a acestui an 217 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici