Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate

  • „Rabla pentru electrocasnice” începe în 15 decembrie, anunţă ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet. Doritorii pot obţine mai multe vouchere, dar pentru produse diferite.
  • Din 15 decembrie, românii îşi vor putea cumpăra electrocasnice şi electronice noi prin Programul „Rabla pentru Electrocasnice”.
  • Programul are un buget total de 40 de milioane de lei şi va permite utilarea caselor cu aparate electrocasnice de ultimă generaţie, pentru cel puţin 100.000 de români.
53565 afișări
Imaginea articolului Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului  pentru fiecare dintre echipamente finanţate

Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate

„Există o mare aşteptare pentru acest program. De aceea, investim un buget dublu faţă de anul 2018. Toţi ne ajutăm acasă de astfel de echipamente şi ne bucurăm ori de câte ori ne mai cumpărăm ceva nou şi modern: fie că este vorba despre un frigider în bucătărie sau un smart tv în sufragerie. Din 15 decembrie, orice român îşi va putea înlocui un aparat electric sau electrocasnic vechi cu unul nou, în pas cu avansul tehnologic al zilei de astăzi”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Rabla pentru Electrocasnice 2020 a introdus în lista echipamentelor finanţate prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) patru produse care nu au existat în ediţiile anterioare: aspiratoare, uscătoare de rufe, laptopuri şi tablete.

Valoarea voucherului pentru fiecare dintre cele 9 echipamente fiananţate este de:

- laptopuri – finanţare de 500 de lei;
- aparate de aer condiţionat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, maşini de spălat vase, cu o finanţare nerambursabilă de 400 de lei;
- tablete şi maşini de spălat rufe – finanţare nerambursabilă de 300 de lei;
- aspiratoare, cu o finanţare nerambursabilă de 200 de lei.

„Aceste sume vor ajunge la români sub formă de vouchere electronice, după un proces de înscriere, care se va desfăşura online. Practic, se va intra în aplicaţia informatică de pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, www.afm.ro, unde trebuie completate datele personale ale solicitantului şi bifat echipamentul pentru care se doreşte finanţarea. Imediat după acest proces, aplicaţia va emite un voucher unic, electronic, cu o valabilitate de 15 zile. Cu acest voucher, orice român se va duce la un comerciant autorizat, va preda aparatul vechi pe care vrea să-l înlocuiască şi va achiziţiona aparatul nou”, a explicat ministrul Mircea Fechet.

Un solicitant poate obţine mai multe vouchere, dar pentru produse diferite, respectiv un voucher pentru un anumit tip de produs. Echipamentul vechi care va fi predat comerciantului trebuie să fie de acelaşi tip cu cel nou achiziţionat, cu două excepţii: pentru uscătoarele de rufe şi pentru maşinile de spălat vase, sunt acceptate aparate vechi din restul listei programului.

În următoarea săptămână se va desfăşura procesul de validare a comercianţilor în program, urmând ca lista acestora să poată fi consultată pe site-ul AFM.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici