Indicele încrederii în economie s-a îmbunătăţit uşor în România

Indicele încrederii în economie s-a îmbunătăţit uşor în România în septembrie, ca urmare a percepţiei mai favorabile din industrie, consum şi construcţii, dar pesimismul din servicii s-a menţinut, iar percepţia din retail s-a înrăutăţit, potrivit unui sondaj realizat lunar de CE.

34 afișări
Imaginea articolului Indicele încrederii în economie s-a îmbunătăţit uşor în România

Indicele încrederii în economie s-a îmbunătăţit uşor în România (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, indicele ESI (economic sentiment indicator) a urcat în România cu 0,3 puncte, la 76,7 puncte, de la 76,4 puncte în august, marcând o evoluţie pozitivă pentru a patra lună consecutiv, după o scădere abruptă în mai.

Percepţia s-a îmbunătăţit în industrie de la -9 la -8 puncte, în consum de la -59 puncte la -58 şi în construcţii de la -40 la -39 puncte.

În servicii, indicele s-a menţinut la -10 puncte, iar în retail a scăzut de la -13 puncte la -15.

Cifrele negative indică o percepţie predominant pesimistă în sectoarele respective.

Încrederea în economie s-a îmbunătăţit uşor în septembrie atât în Uniunea Europeană cât şi în zona euro, cu 0,3 puncte, respectiv 0,9, cea mai mare creştere, cu două puncte, având loc în Germania.

Creşteri mai pronunţate au mai avut loc în Spania, cu 1,1 puncte, şi Olanda, cu 0,9 puncte. Indicele a stagnat în Franţa şi s-a înrăutăţit în Polonia cu 0,7 puncte, în Italia cu 1,2 puncte şi cu 2,1 puncte în Marea Britanie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici