Inflaţia din zona euro a crescut în februarie la 2,4%, maximul ultimelor 28 de luni

Inflaţia din zona euro a crescut în februarie la 2,4%, cel mai ridicat nivel din octombrie 2008, situaţie care va determina probabil Banca Centrală Europeană să ia măsuri, deoarece indicatorul este cu mult peste ţinta autorităţilor.

48 afișări
Imaginea articolului Inflaţia din zona euro a crescut în februarie la 2,4%, maximul ultimelor 28 de luni

Inflaţia din zona euro a crescut în februarie la 2,4%, maximul ultimelor 28 de luni

Estimările preliminare ale Eurostat, prezentate marţi, arată că inflaţia a crescut în februarie cu 0,1 puncte procentuale, de la 2,3% în ianuarie, în linei cu media estimărilor analiştilor contactaţi de Reuters.

Ţinta de inflaţie a BCE este de sub, însă aproape de 2%.

Preţul petrolului Brent a atins săptămâna trecută cel mai ridicat nivel din august 2008, aproape de 120 de dolari pe baril, din cauza temerilor privind impactul tensiunilor din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord asupra producţiei de ţiţei.

Un analist al Commerzbank Frankfurt a declarat pentru Reuters că anticipează creşterea inflaţiei din zona euro la 2,5% în martie.

Un economist ING a făcut o paralelă între situaţi aactuală şi perioada 2004-2005, când BCE a fost nevoită să înceapă o serie de majorări ale dobânzilor pentru a ţine inflaţia sub control.

"Este anul 2005 în reluare, iar atunci le-a luat câteva luni să apese trăgaciul. Înclin să cred că vor creşte dobânzile spre sfârşitul toamnei", a arătat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici