Inflaţia din zona euro a crescut în septembrie

Inflaţia din zona euro a crescut în septembrie cu un procent comparativ cu luna august, în principal din cauza scumpirilor la energie şi produse alimentare, potrivit datelor prezentate vineri de Eurostat.

119 afișări
Imaginea articolului Inflaţia din zona euro a crescut în septembrie

Inflaţia din zona euro a crescut în septembrie (Imagine: Shutterstock)

Astfel, inflaţia zonei euro a atins pragul de 2.7% pentru septembrie, o creştere procentuală de o valoare în comparaţie cu august, atunci când inflaţia se afla la 2.6%. 

Inflaţia din sectorul energiei a fost de 9,2% în septembrie, în timp ce preţurile la alimente, tutun şi băuturi alcoolice au urcat cu 2,9%.

Preţurile din sectorul serviciilor au avansat cu 2%, iar cele din domeniul bunurilor industriale neenergetice au urcat cu 0,8%, potrivit Eurostat.

Cifrele anunţate vineri reprezintă estimări preliminare, iar datele defalcate pe state membre vor fi disponibile la jumătatea lunii octombrie. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici