Ingineria şi industria prelucrătoare, domeniile preferate de studenţii români

Ingineria şi industria prelucrătoare (18%), serviciile software şi domeniul calculatoarelor (14%), dar şi media şi advertising (13%) sunt sectoarele preferate de studenţii români intervievaţi, potrivit studiului Universum Global.

587 afișări
Imaginea articolului Ingineria şi industria prelucrătoare, domeniile preferate de studenţii români

Ingineria şi industria prelucrătoare, domeniile preferate de studenţii români (Imagine: Mediafax Foto)

Aproape 3.000 de studenţi vor să lucreze în domeniul ingineriei, cei mai atractivi angajatori în 2016 fiind Grupul BMW, Continental şi Grupul Volkswagen. Studenţii ar fi interesaţi să lucreze la Microsoft, Google, Dacia şi Apple. Dintre firmele româneşti, Rompetrol ocupă poziţia a 16-a, E.ON Energie România se clasează pe locul 18, iar Transelectrica pe 25. Kaufland ocupă poziţia 84 în clasamentul celor mai doriţi angajatori din acest domeniu, urmat de Carrefour, pe locul 90.

Domeniul afaceri şi comerţ atrage puţin peste 2.000 de studenţi interesaţi. Podiumul celor mai atractivi angajatori este ocupat de Apple, Google şi Grupul BMW. Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiei cu Mediul de Afaceri ocupă poziţia a patra şi este urmat de Microsoft şi Samsung, în timp ce Ministerul Finanţelor se clasează pe locul nouă în topul angajatorilor preferaţi de studenţi. Ministerul Comunicaţiilor şi al Societăţii Informaţionale ocupă locul 18.

Aproape 1.900 de studenţi sunt interesaţi de profilul uman, de domeniul artelor liberale şi al educaţiei, în timp ce puţin peste 1.200 de studenţi vor să lucreze în domeniul IT şi peste 1.200 ar vrea să muncească în domeniul mediciniei şi al sănătăţii.

Cei mai atractivi angajatori din domeniul IT sunt Google, Microsoft şi Apple. Intel, Facebook şi Ubisoft completează următoarele poziţii. De data aceasta, Ministerul Comunicaţiilor şi al Societăţii Informaţionale ocupă locul 33, Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiei cu Mediul de Afaceri, locul 62, în timp ce Ministerul Finanţelor ocupă poziţia 87.

Dreptul (aproape 700) şi ştiinţele naturii (peste 500) sunt alte domenii de care studenţii sunt interesaţi.

Rezultatele studiului au arătat că echilibrul dintre viaţa personală şi profesională joacă cel mai important rol pentru studenţii care se află în căutarea unui loc de muncă, urmat de obiectivul de siguranţa locului de muncă.

Studiul Universum Global este realizat anual în Europa în rândul studenţilor pentru a stabili care sunt cei mai doriţi angajatori la nivel naţional, anul acesta fiind prima ediţie organizată pentru România, potrivit unui comunicat transmis marţi de Kaufland.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 10.492 de studenţi, răspunsurile fiind primite de la 46 de universităţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici