Interbrands a devenit de la 1 mai distribuitor al ţigaretelor fabricate de Philip Morris

Compania de distribuţie de bunuri de larg consum Interbrands a devenit de la 1 mai distribuitor pentru ţigaretele fabricate de Philip Morris, au anunţat cele două companii.

1786 afișări
Imaginea articolului Interbrands a devenit de la 1 mai distribuitor al ţigaretelor fabricate de Philip Morris

Interbrands a devenit de la 1 mai distribuitor al ţigaretelor fabricate de Philip Morris (Imagine: Laszlo Raduly / Mediafax Foto)

"După o evaluare atentă a pieţei şi a strategiei noastre de distribuţie pe termen lung, am decis să încheiem un parteneriat cu Interbrands, una dintre cele mai importante companii de logistică de pe piaţă (...) Acest parteneriat reprezintă o etapă extrem de importantă în implementarea strategiei noastre de afaceri în cel mai eficient şi durabil mod posibil", a declarat, într-un comunicat, Sergey Slipchenko, managing director al Philip Morris în România.

Interbrands este cea mai mare companie de distribuţie din România, cu vânzări nete consolidate raportate în 2013 de 126 milioane euro şi 2.000 de angajaţi. Compania asigură distribuţia şi pentru produsele British American Tobacco, Procter&Gamble, Kotanyi, Henkel, Tchibo sau Mondelez.

"Interbrands furnizează servicii de logistică şi distribuţie în România pentru companii internaţionale majore. Parteneriatul cu Philip Morris în România este atât un privilegiu, cât şi o provocare", a declarat directorul general al companiei, Rand Sherif.

Produsele Philip Morris mai sunt furnizate şi de distribuitorul Simba Invest din Bacău.

Ţigaretele produse de Philip Morris au fost mulţi ani distribuite de compania Top Brands Distribution, care a intrat în insolvenţă în luna martie, la cerere proprie, după ce nu a mai prelungit contractul cu producătorul.

Philip Morris International, lider mondial în fabricarea de produse din tutun, este prezent în România prin două companii: Philip Morris Trading (platforma de distribuţie) şi Philip Morris România (fabrica de ţigarete). În 2012, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, cele două companii au avut afaceri cumulate de 2,4 miliarde lei (543 milioane euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici